Mer livesändningar i Radio AF:s vår

- in Nyheter, Studentliv

Svensk hip-hop, ny morgonshow och oseriöst seriösa nyheter. På måndag kör Radio AF igång med nya program för vårterminen.

Radio AF är Sveriges största och Europas näst största studentradiostation. Ny termin och nya aktiva innebär också stora omjusteringar i tablån. Under vårens 90 sändningstimmar i veckan kommer bland annat en ny typ av humorprogram att ta plats.

– Ett av de nya programmen vi kommer att sända är ”Bevakarna”, som är ett lokalnyhetsprogram. Det är ett ironiskt program som handlar om seriösa nyheter som är helt onödiga att veta. Det ska vara så tråkigt så att det blir roligt, säger Frida Tranevik, vice stationschef.

Inför varje termin presenterar studenterna sina programförslag och målet är att alla ska kunna sändas. Redaktionsledningen väljer ut de bästa förslagen och ambitionen bakom de nya programmen för vårterminen är att de ska rikta sig till en bred publik.

– Vi satsar även på att sända mer live i vår för att nå ut till fler, säger Frida Tranvik.

På måndag är det dags att dra igång tablån och närmast väntar annars ett informationsmöte för alla radiointresserade den 30 januari. Då påbörjas processen med att anta 40 nya studenter till att arbeta för Radio AF.