Nej, se det snöar!

- in Nyheter

Tyvärr har det varit min vardag i två dagar nu, ett ymnigt snöfall som bäddar in träden och förhindrar grönskan från att säga hej. Det är faktiskt tråkigt, jag hade hoppats att en resa till Italien skulle ge mig på mer kontinentala upplevelser, men det här är ju som att vara hemma. Klaga ska man inte, det är åtminstone vackert!

Den gångna veckan har jag brottats med en förkylning vilket tyvärr har gjort att min sociala sida har fått ta stryk. Däremot har min studieintensiva sida fått sig ett uppsving. Idag på italiensklektionen fick jag bekräftat det som jag med lätt ångest berättade i förra inlägget- tentorna är muntliga. Därför ska jag om två veckor glatt prata om något på italienska inför alla andra. Just nu känns det på en skala från 1-10 i säkerhet som en gedigen 2:a (och då är 10 bombsäker). Men med självklar stämma förklarade läraren: ”I Italien talar man offentligt” så då är det väl bara att ta seden dit man kommer!

Snön ställer ju till ett och annat problem, men eftersom jag inte nyttjar kollektivtrafiken så märker jag inte av några brister där. Däremot så nyttjas paraplyer flitigt även vid snöfall i Italien. Och det används inte på vilket sätt som helst ska ni tro. Eftersom Bologna har förmånen att vara en stad med pelargångar med tak över så kan man klara sig torrskodd ganska långa sträckor. Undantagsvis när man går över ett fem meter långt övergångsställe. Till min stora förtret så nyttjas paraplyerna för dessa femmeterssträckor och på det mest okontrollerbara vis. De fälls upp och ner och svingas fram och tillbaka. Det är inte utan att man tror att man snart har ett paraply i ögat. Må solen komma snart! Å andra sidan så är solglasögon något som används även vid snöfall, molnighet, regnfall och såklart solsken. Italienarnas alltiallo-plagg!

I helgen vankas det val i Italien vilket har gjort att många studenter åker hem. Systemet fungerar nämligen som så att trots att man bor i en stad så måste man rösta där man är född. Ingen poströstning här inte. På grund av denna omvälvande händelse som äger rum söndag och måndag är därmed samtliga elever entledigade på måndag. Allt för att maximera antalet röster och den demokratiska processen. Må bäste hen vinna!

Medan Carl-Johan åker land och rike runt så kommer jag med största sannolikhet befinna mig i Bologna i helgen. Imorgon stundar en erasmus-middag och sen får jag göra mitt yttersta för att ha valvaka. Sen börjar jag på riktigt på universitetet och som det ser ut nu, en helg före start, så blir det international law och criminology. Mer om det äkta universitetslivet och valet blir det nästa gång!

Ett snöinbäddat träd.