Fler inför-event och företagsfeedback på årets ARKAD

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Emilia Sterner, projektledare för ARKAD – Teknologkårens arbetsmarknadsdagar som går av stapeln 13-14 november.

ARKAD2013Hur går förberedelserna?

– Jo, det går väldigt bra. Vi har ju kommit en bit på vägen nu men samtidigt känns det som det är mycket kvar att göra. Men det mesta är under kontroll. Nu är det liksom slutspurten om man säger så.

Vad är det som är nytt för i år?

– Studenterna kommer ha möjlighet att lämna feedback rörande sina möten med vissa företag. Detta för att företagen ska kunna få siffror på att sådana här mässor verkligen ger något. Vidare har vi utökat våra inför-event väldigt mycket. Tidigare har vi haft några dagar men nu kör vi två hela veckor. Nytt för i år är även att vi har en invigning kvällen innan mässan börjar för studenter, företag och alumni.

Berätta lite om ARKAD award.

– Vi kommer tillsammans med Lunds Tekniska Högskola att utse LTH:s bästa student. Man har tidigare kunnat nominera sig själv eller andra. De nominerade håller nu på att skicka in sina ansökningar. Vi kommer därefter ha en urvalsprocess i två steg. Första gallringen sker på grundval av personliga brev och cv:n. I den avslutande fasen kommer vi ha intervjuer och ett prov i analytiskt tänkande.

Vilken typ av föreläsare har ni?

Vi kommer ha tre teman: ledarskap, talang och personal brand. Det senare handlar om hur man marknadsför sig själv och sin karriär som varumärke. Vi vill att föreläsningarna på olika sätt ska nå ut till alla studenter.

Text: Mikael Gamm

Foto: Privat

Fakta

[checklist]

ARKAD 2013

  • Vad? Teknologkårens arbetsmarknadsdagar
  • När? 13-14 november 2013
  • Var? Studiecentrum och Annexet på LTH
  • För vem? För studenter och företag
  • Entre? Gratis
  • Arrangör? Teknologkåren vid LTH

[/checklist]