Hösthelg i Uppsala/Stockholm

- in Nyheter

stockholm-oktober-08

Den här inbitna skåningen har varit på visit i Stockholm och Uppsala hela helgen minsann! En eller ett par gånger om året åker jag norrut och hälsar på min storebror som av någon outgrundlig anledning valt att plugga och sedermera doktorera i Uppsala/Stockholm. Knasboll.

stockholm-oktober-03

Trots att han är lite knasig är han helt okej, min storebror. I fredags hade vi ”skånsk bjudning” för Axels Uppsalagäng (involverandes myckna mängder mat, god dryck och obligatorisk äppelkaka till efterrätt) varefter vi gick på Gästrike-Hälsninge nations 04-släpp och skakade rumpa. (Jag måste säga att lokalerna nationerna i Uppsala huserar i är något extra. Tjusigt så att det förslår.) I lördags såg vi – alltid lika underbara live – Navid Modiri & GudarnaKulturhuset i Stockholm och tog en svängom på Sturecompagniet med min bästa Emmy.

stockholm-oktober-02sv

Idag, som är en söndag, har vi traskat runt på Djurgården i maklig takt och Skypat våra föräldrar hemma i ett mulet Skåne. Jag har dessutom har träffat min kära, fina Cajsa från folkhögskoletiden på Ålsta.

stockholm-oktober-01

Och Djurgården, ja. Färgerna! Det är inte klokt vad tjusigt det var.

stockholm-oktober-06

Det var nästan så att jag kunde tänka mig att flytta till Stockholm på studs, faktiskt. Farligt.

stockholm-oktober-05

Brabror. Bästabror!

stockholm-oktober-09

Kappan är förresten vår mormors gamla som mamma sparat. Den hade hon mest till begravningar och annat seriöst så jag känner mig snäll som tar med den på lite roligare grejer nu. Den enorma sammetsmjuka halsduken hittade jag för 75 kr på Myrorna second hand på Hornsgatan i Stockholm, handskarna kommer nog från Humana second hand i Lund, skorna är från Erikshjälpen i Malmö och väskan även den från Humana second hand i Lund.

stockholm-oktober-10

Och så den obligatoriska spontankasta-höstlöv-i-motljus-bilden.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.