Sektionen: Vieriet

Vieriet är de som håller i stora arrangemang som Uppropet, Karneveljen och Efterkarnevalen. Men vilka är egentligen eldsjälarna som utgör sektionen? Detta bestämde sig Lundagård för att gå till botten med.

Klockan är nio och om en timme ska portarna till Klubb Karnevel slås upp, och tillfälligtvis springer sisådär sjuttio studenter runt i lokalen och fixar och donar febrilt med de sista viktiga förberedelserna inför insläppet. Som arrangörer för denna tillställning står karnevalssektionen Vieriet, vars slogan lyder ”Vi gör festen/vi är festen” och som – enligt deras Sous-chef (aka sektionens vice-ordförande) Sara Calsson – har som huvudsaklig mission att skapa god stämning för alla karnevalister.

När Lundagård har vägarna förbi skådeplatsen för klubbförberedelserna finner vi nämnda Sara Carlsson, tillsammans med Anna Redin, köksmästare, i full färd med att hacka lök i köket. De, tillsammans med den största andelen av vieristerna, har varit på plats i Kårhuset under större delen av dagen, men trots att många timmars slit ligger bakom dem så liksom osar de av energi inför kvällen. Sara Carlsson och Anna Redin är juriststudenter, men har valt att ta paus från Juridicum under våren för att satsa fullt på Vieriet. De hävdar båda att det är skönt att träda ut ur juristbubblan ett slag:

–Som juriststudent är det ju bara en del av Lund som man tar del av, säger Anna Redin, och bland det roligaste med sektionsengagemanget är att man träffar folk över alla programgränser. De anger båda att detta, att de ville skapa nya kontakter utanför den vanliga pluggterrängen, var det främsta skälet till att de sökte sig till sektionen, och hittills har deras förväntningar uppfyllts med råge.

– Sektionsengagemanget har överträffat alla mina förväntningar. Dessutom fascinerar det mig att alla är så kompetenta. Studentlund besitter så många talanger”, säger Sara Carlsson. Sektionsarbetet är dock slitigt emellanåt, inte minst under Karneveljen, då sektionsmedarbetarna närapå brände ljuset i båda ändarna för att få evenemanget att klaffa.

– Det är glädjetårar, svettpärlor och skavsår, men som när jag kom hem från Karneveljen gick jag och lade mig med ett leende på läpparna, även fast det kändes som att jag hade blivit överkörd av en bulldozer”, sammanfattar hon.

På plats i Kårhuset är även Henrietta Mattson och Jens Paulsson, båda maskinteknikstudenter, vars uppgifter under kvällen kommer att utgöras av utdelandet av glowsticks, bartjänstgöring och att ”göra det ledningen säger åt oss att göra”, som Henrietta uttrycker det. De är, precis som sina chefer, vid god vigör, och även om de konstaterar att det måste låta som ett otroligt klyschigt svar, så anser de att det bästa med Vieriet är alla nya människor man knyter kontakter med under karnevalresans gång.

Utöver Klubb Karnevel och Karneveljen, som Vieriet var med och arrangerade, så är de även med och planerar kvällen-före pickniken, Uppropet och efterkarnevalen.

Text: Marcus Bornlid

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Folkhälsan är mer än bara statistik

Det här är en debattartikel. Åsikterna som framförs