Hon blev kårordförande för Europa

Nu är det klart. Den före detta lundastudenten Elisabeth Gehrke blir ordförande för European Students’ Union, ESU. Detta efter votering på det ESU:s styrelsemöte i Wien i helgen.

Elisabeth Gehrke valdes till kårordförande för Europeiska studentkåren. Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving
Elisabeth Gehrke valdes till kårordförande för Europeiska studentkåren.
Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving

Elisabeth Gehrke har varit aktiv i Samhällsvetarkåren, Lunds universitets studentkårer och Sveriges Förenade Studentkårer. Just nu är hon förtroendevald som vice ordförande för European Students’ Union och den förste juli i år tillträder hon som ESU:s ordförande.
– Jag är mycket hedrad och glad över att få denna möjlighet. Det kommande året ska vi övertyga nya ledamöter i Europaparlamentet, en ny kommissionär och utbildningsministrarna vid ministerkonferensen om Bolognaprocessen i Jerevan om att göra det som är till gagn för studenter och för högre utbildning i Europa, säger Elisabeth Gehrke i ett pressmeddelande.
– Detta kommer inte att bli en lätt uppgift, men vårt nya team och jag ser definitivt fram emot utmaningen.

Vice från Norge
Erin Nordal från Oslos universitet i Norge blev vald till vice ordförande för ESU. Hon har innan dess varit aktiv i norska förenade studentkåren, NSO och varit engagerad i studentrådet i Bergen. Spanjoren Fernando Migeul Galán Palomares blev återvald som vice ordförande.

Tidigare i vår gjorde Lundagård en längre intervju med Elisabeth Gehrke på plats i Bryssel. Läs intervjun genom att klicka här.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Kårer valde flyg framför tåg

Klimatuppropet kräver en halvering av Lunds universitets (LU)