Hon blev kårordförande för Europa

Nu är det klart. Den före detta lundastudenten Elisabeth Gehrke blir ordförande för European Students’ Union, ESU. Detta efter votering på det ESU:s styrelsemöte i Wien i helgen.

Elisabeth Gehrke valdes till kårordförande för Europeiska studentkåren. Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving
Elisabeth Gehrke valdes till kårordförande för Europeiska studentkåren.
Foto: Arkiv/Carl-Johan Kullving

Elisabeth Gehrke har varit aktiv i Samhällsvetarkåren, Lunds universitets studentkårer och Sveriges Förenade Studentkårer. Just nu är hon förtroendevald som vice ordförande för European Students’ Union och den förste juli i år tillträder hon som ESU:s ordförande.
– Jag är mycket hedrad och glad över att få denna möjlighet. Det kommande året ska vi övertyga nya ledamöter i Europaparlamentet, en ny kommissionär och utbildningsministrarna vid ministerkonferensen om Bolognaprocessen i Jerevan om att göra det som är till gagn för studenter och för högre utbildning i Europa, säger Elisabeth Gehrke i ett pressmeddelande.
– Detta kommer inte att bli en lätt uppgift, men vårt nya team och jag ser definitivt fram emot utmaningen.

Vice från Norge
Erin Nordal från Oslos universitet i Norge blev vald till vice ordförande för ESU. Hon har innan dess varit aktiv i norska förenade studentkåren, NSO och varit engagerad i studentrådet i Bergen. Spanjoren Fernando Migeul Galán Palomares blev återvald som vice ordförande.

Tidigare i vår gjorde Lundagård en längre intervju med Elisabeth Gehrke på plats i Bryssel. Läs intervjun genom att klicka här.