Laddar för Valliskaoz

I flera år har Helsingborgsstudenterna vallfärdat till den stora Bryggarekaoz-festen. Nu tar de boende på studenthemmet Östra Vallgatan upp kampen om vem som arrangerar det bästa partyt. 

I Helsingborg finns två större studenthem – ett på Bryggaregatan och ett på Östra Vallgatan. I flera år har Bryggaregatan anordnat den stora festen Bryggarekaoz  – dit hundratals av Campus Helsingborgs studenter vallfärdat.
Nu vill inte Östra Vallgatan vara sämre och arrangerar en egen fest – Valliskaoz.
– Vi är ett kompisgäng som bor på Vallis som arrangerar det tillsammans. Vi komma ha festen på flera olika våningar och med flera klimax under kvällen, men vad ska bli en överraskning, säger Nerman Hopovac, som pluggar ämneslärarutbildningen med inriktning engelska och historia.
Han vill tona ned att det skulle finnas en rivalitet mot studenthemmet på Bryggaregatan.
– Vi har verkligen ingen rivalitet med Bryggaregatan. Vi vill visa att Helsingborg inte bara är ett bihang till Lund, utan att det även finns många studenter här och ett rikt studentliv med mycket fest.

Krockar med karneval
Två DJ’s har bokats till kvällen och till skillnad från Bryggarekaoz kommer inte evenemanget att kosta något. Däremot äger festen rum den 16 maj – samma dag som Lundakarnevalen startar.
– Vi fick höra att biljetterna till Dansen hade sålt slut väldigt snabbt och att väldigt få av kompisarna här i Helsingborg hade köpt någon. Så därför tycker vi att vår fest är ett bra alternativ, säger Nerman Hopovac.

Fakta

[checklist]

Valliskaoz

  • När? Fredag den 16 maj klockan 20.
  • Var? Vallgatan Studenthem, Östra Vallgatan 11 i Helsingborg.

  Förrutom Nerman Hopovac arrangeras Valliskaoz även av Linus Kajander, Erik Berggren, Rebecka Torres, Golle Daleni, Sofie Lingegård och Nariman Nowroozi-Larki.[/checklist]