Veckans Paradise: Michelle får hybris

- in Nyheter
Foto: Daniel Kodipelli
Foto: Daniel Kodipelli

Varje torsdag skriver jag om veckans Paradise Hotel-avsnitt för Kulturbloggen. Jag kommer analysera, diskutera eller bara kommentera.

I veckans Paradise kom en ny tjej in i huset, Michaela. Hon och Ylva kände varandra sedan innan och det reagerade vissa deltagare på. De tyckte att det var fusk att två barndomsvänner fick vara med då de kunde samarbeta. Intressant då ingen blev arg när Jasmines bästa kompis Paow kom in, eller över det faktum att nästan alla andra deltagare känner varandra sedan innan från säsongsjobb på Magaluf.

Michaela tog direkt mycket plats och det är lustigt det där med nya deltagare – antingen gör de precis som Michaela eller så är de supertysta (som Alicie). Och båda typerna lyckas vara lika irriterande.

Veckans huvudperson var inte tillbakakaka-Erik, utan Michelle, vars fokus nummer ett faktiskt var just Erik. Erik, som trots sina unga år och lesbiska frisyr, ändå lyckas låta som en gubbsjuk snuskhummer. Seriöst, vem säger ”tösabit” 2014? Sluta.

Det blev lite mycket för honom denna vecka eftersom ”tre tösabitar faller mig i smaken”. Dessa unga kvinnor hade alla fått tycke för honom också och en av dem var Michelle. Hon kände sig besviken på hur Erik behandlade henne annorlunda efter att han kom in i huset igen. Det är förståligt men hela situationen blev lite pinsam när hon febrilt försökte vinna tillbaka honom och samtidigt låtsades som hon inte brydde sig. ”Mina känslor har gått från 100 till 10, så fort”.

Något som var mer underhållande var dramat mellan Michelle och Smail. Båda var tokfulla och deklarerar sin kärlek för varandra fast ingen, knappt ens de själva, visste att det fanns någon kärlek. När Smail brast ut i gråt kände jag mig mer förvirrad än deras shotfyllda hjärnor måste gjort.

Det sista men absolut inte minsta angående Michelle var hennes självförtroende. Det bara flödade och hon lade oneliners till höger och vänster ”Erik ska vara glad att jag gillar honom”. Först tyckte jag att det var uppfriskande, jag älskar hybris! Men efter ett tag verkade hon snarare sakna självinsikt.

Till slut fick ändå Michaela åka ut, lika snabbt som hon kom in. Hon valde inte en elegant sorti – men en minnesvärd sådan. Hon smädade Saga och anklagade henne för att vara en ”pussy” och ”falsk”. Jag vet inte riktigt vad de som anmäler sig till Paradise Hotel tror att de ger sig in på, men det är ingen semester. Det är en tävling om att vinna en halv miljon kronor. Sedan säger inte jag att det är positivt att gå bakom varandras ryggar och luras – motsatsen – men vad förväntar de sig?