Månteatern möter unga med kändisar

- in Kultur & Nöje, Nöje

Kändisar får sina liv uppspelade spontant av en improvisationsgrupp. Månteatern bjuder på annorlunda intervjukvällar i månadsskiftet.

Gillar du att se idoler bli intervjuade och få en djupare inblick i deras liv? Under föreställningen Being… på Månteatern kan du göra det med en twist. Bland andra kommer artisten Oscar Zia och videobloggaren Clara Henry under varsin kväll att få sitta i strålkastarljuset, samtidigt som en teatergrupp improviserar fram scener ur deras liv.

Henrik Hulander och Sara Mortazavi anordnar Being… för att de vill uppmuntra unga att gå mer på teater och få chansen att lära känna sina idoler lite bättre.
– Många får chansen att gå på teater i skolan men vi vill att fler ska ta del av teatervärlden på eget bevåg också, säger Sara Mortazavi och fortsätter:
– Vi tycker att detta är en fantastisk möjlighet att öppna upp fler människors intresse för teatern och nå fler genom att hotta upp den lite.

Konceptet är att kändisar intervjuas av SVT-programledaren Amelie Nörgaard, för att sedan få en del av sin berättelse agerad av improvisationsskådespelare. Den 29 april kommer Clara Henry på besök och en vecka senare gästar Oscar Zia.

Det finns sedan tidigare liknande koncept, som Här är ditt liv, men arrangörerna ville rikta in sig mer mot unga.

Gästerna har handplockats med huvudsakligen den yngre publiken i åtanke. Därför valde de att ta reda på vilka kändisar ungdomar var intresserade av att lära sig mer om. Däremot är det svårt att definiera exakt vad de vill förmedla.
– Det är så mycket, det är svårt att säga. Vi vill få fler att uppmärksamma teatern och kombinera det med att inspirera unga, säger Sara Mortazavi.
Men förhoppningarna om vad projektet kan leda till är stora och Sara Mortazavi hoppas på att förena unga och väcka deras nyfikenhet för teater.
– Det är en fantastisk möjlighet att få träffa andra och skapa ett gemensamt intresse, säger hon.

Being…

En improvisationsföreställning baserad på berättelser från kändisars liv.

  • Var: Månteatern i Lund.
  • När: 29:e april och 6:e maj.
  • Vilka: Clara Henry och Oscar Zia.
  • Tidigare har även Ellen Benediktson gästat.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Hemma hos Edilen

I snart ett år har Hanna Dagsgård kunnat