Vårens Hälsningsgille blev större än vanligt

- in Nyheter, Studentliv

Under fredagens Hälsingsgille samlades föreningar, nationer och företag i AF-borgen för att fånga studenternas uppmärksamhet.

[ads1]

Stora mängder godis, gratisprylar och studenterbjudanden lockade tusentals studenter till fredagens Hälsningsgillet – studentmässan som arrangerats varje terminsstart sedan 1940.

Men även möjligheten att prata med kårer, föreningar, nationer och företag gjorde att det fanns något för alla, såväl novisch som veteran. Novischerna var på jakt efter rätt nation eller sökte en föreningsverksamhet för att kombinera fritidsintresset.

127 utställare – ovanligt mycket
Veteranerna i sammanhanget diskuterade yrkesframtid i företagssektionen eller gick direkt på gratisgrejerna. Med 127 utställare på plats i AF-borgen gjorde gillet till ovanligt stort för att vara vårtermin. 

Kewin Erichsen, studentlundskoordinator och projektledare för Hälsningsgillet, var nöjd med vårens arrangemang.

– Detta är det perfekta sättet att lära känna Lunds studentliv och alla företag och föreningar som visar upp sina produkter och tjänster för besökarna, säger han.

Upplägget för vårens hälsningsgille var knappast nytt, men uppställningen hade uppdaterats med några nya spelare i sammanhanget.

– Vi kör på samma koncept som föregående år. Men nya på utställningsfronten är Oikos, Palm & Partners samt Memira. Nu hade vi totalt 127 utställare vilket är mycket för att vara Hälsningsgillet på vårterminen.

Vet du ungefär hur många besökare som kom?
– Jag vet inte än hur många som kom just i dag, men vanligtvis brukar det vara omkring 3 500–4 000 besökare, säger Kewin Erichsen.

ENKÄT:

Foto: Lukas J. Herbers
Foto: Lukas J. Herbers

Vad är nytt hos er för i år, Anna Clara Örtendahl, vice ordförande för Samhällsvetarkåren?

–Vi ger ut godispåsar där det står om studenträttigheter och så har vi ett fotobås där en kan fotograferas med sin åsikt om man vill. 

Foto: Lukas J. Herbers
Foto: Lukas J. Herbers

Vad gör ni för att locka besökare till ert bord, Olof Björk, PR-ansvarig på Smålands nation?

–Vi har satt upp affischer med kommande events för att visa vad vi erbjuder. På lördag är det till exempel den populära Håkanklubben.

Foto: Lukas J. Herbers
Foto: Lukas J. Herbers

Varför besöker du Hälsningsgillet, Andrea H. Bustos, socionomstudent?

– Vi ville norpa biljetter till Kino och Doc Lounge. Eftersom vi har varit här några gånger har man lärt sig vart en ska gå för att hitta rätt gratisgrejer.

Foto: Lukas J. Herbers
Foto: Lukas J. Herbers

Vad gör du här i dag, Viktor Jönewi, studerar till fysioterapeut?

– Jag är redan med i Malmö nation men jag kikar runt lite på de andra. Det är bra att gå hit också för att få info om alla studentföreningar.