Nu blir Counter-Strike en högskoleutbildning

E-sport-scenen växer sig allt starkare. Från och med hösten kommer en högskoleutbildning i e-sport att hållas vid Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå. Utbildningens huvudfokus kommer att vara ”Counter-Strike: Global Offensive”.

[ads1]

Counter-Strike-serien har många underkända tentor på sitt samvete. Sedan första spelet släpptes 1999 har studenter världen över slitits mellan plugg och att kämpa för eller emot ett terroristdåd.

Men nu har Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå hittat en lösning på konflikten. Från och med hösten kommer 15 studenter att antas till en ettårig utbildning inom e-sport med fokus på ”Counter-Strike: Global Offensive”.

Spelandet kommer att ske på heltid och vara inriktat på att göra studenterna till så framgångsrika e-sport-spelare som möjligt.

”En proffsutbildning”
Utbildningen kommer bland annat att ta fasta på attribut som är viktiga vid CS-spelande, så som reflexer, lagspel och pricksäkerhet. Utöver det kommer studenterna också att tränas fysiskt, psykiskt och studera allmänbildande ämnen.

– Det här är en proffsutbildning. Vi leker inte ett år. Det är meningen att här ska det ske utveckling och också få kontakt med branschen, säger rektor Lars Johansson till Aftonbladet Esport.

För att bredda perspektiven letar folkhögskolan nu efter proffs inom esport-scenen som kan ställa upp som gästföreläsare – allt för att kunna hjälpa någon av studenterna till att bli en framgångsrik CS-spelare.

– Vi hoppas på att någon får spela i ett stort lag i Sverige eller utomlands, och att de ska bli riktigt bra, säger linjeföreståndaren Johan Ågren till Dagens Nyheter.

About the author

Casper Danielsson är webbredaktör på Lundagård sedan 2015. Han blev medarbetare på Lundagård år 2014 och har även specialbevakat Europaparlamentsvalet och riksdagsvalet 2014.

Related Posts

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Låt mobilen styra ditt liv

Nu kan du styra alltifrån din karaktär i Minecraft till lampan i vardagsrummet direkt från mobilen. Philip Bergqvist och Jakob Berglund, studenter på Lunds tekniska högskola, har tagit fram en ny app.