Rekordmånga besökte det öppna universitetet

- in Nyheter
@Casper Danielsson

2000 personer. Så många besökte Lunds universitets öppna hus under den gångna helgen och antalet var rekordhögt.

Under lördagen samlades studenter, studievägledare och representanter för Lunds studentliv i AF-borgen för att välkomna nyfikna personer till universitetets öppna hus. Och fler än någonsin tidigare välkomnades.

Nära en fördubbling i antal
Hela 2000 personer tog sig till AF-borgen och det öppna huset – nära en fördubbling sedan 2014 års siffra på 1200 personer. I år lockades besökare från Luleå i norr ända till Danmark i söder, menar Matilda Roijer, koordinator för det öppna huset.

– Vi är förstahandsvalet bland gymnasieungdomar, och det märks allt mer. En stor andel av våra besökare reser långväga för att besöka vårt öppna hus. I år kände vi av ett extra tryck från danska ungdomar och infopasset riktat mot dem var ovanligt välbesökt, säger hon.