Hongkong Dag 135-145

- in Nyheter

Min sista tid i Hongkong, blir matförgiftad, gör mycket för sista gånge, representerar Sverige på Nationaldagen och åker hem

Dag 135.

Sover längre, frukost, skriver mail, förbereder mig för en intervju på tisdag, lite fix med annat – tar det mest lugnt idag, känner mig sådär faktiskt. Soligt och varmt ute idag, tackar för mig och vilar inför sista arbetsveckan.

Dag 136.

Matförgiftning, fantastiskt, tog så här pass länge att få något, lika väl i sista veckan. Ligger i sängen hela dagen, släpar mig ner till Mcdonalds för middag, känns som döden i 41 graders värme. Lång dag hemma i sängen.

Dag 137.

Känner mig lite bättre idag, rätt matt dock, blir att stanna hemma en dag till – sinnesjukt varmt idag igen, äter frukost och hämtar tvätt, skickar några mail, blir att vila resten av dagen. Har en intervju idag, men försöker skjuta upp den någon dag, väntar på återkoppling, får den flyttad till om några dagar. Börjar lite sporadiskt med den sista uppgiften för GU, blir skönt att ha den ut världen, jämförande analys av praktikerfarenheter, skall lämnas in om tre veckor – målet är att  bli klar med den nu i veckan. Tiden går ändå fort, om en vecka är man påväg till flygplatsen och säger adjö till HK, ska bli skönt även om man kommer sakna det. Skickar lite fler mail, lätt middag och vilar, hoppas på att kunna jobba imorgon.

Dag 138.

MTR, till kontoret igen, mår sådär, morgonmöte, får veta att jag blir klar på fredag, snart! Sista handledarmöte och sedan lite uppdateringar kring kommunikationsplanen, synd att jag inte fått feedback tidigare. Beger mig hemåt tidigare och arbetar hemifrån, kommunikationsplanen, skickar mail och lite allmänt fix inför avslut. Tar lite luft i memorial park, strålande väder, varmt – middag hemma och vilar under kvällen.

Dag 139.

Känner mig bättre idag, tar det ändå lugnt, MTR, frukost, morgonmöte, strukturerar om packning inför nationaldagen. Skriver en kommunikationskalender till myndigheten samt lite mer på kommunikationsplanen, börjar bli klar snart. Svarar några mail samt samtal. Lunch, japanskt, gott att kunna äta mat igen, väldigt varmt ute igen, sitter vid playground lite – tillbaka till kontoret. Blir lite fix med den sista uppgiften. Mot CityU för att förmedla information om Sverige och hur det är att leva och studera där till studenter som skall dit på utbyte, väldigt roligt faktiskt, borde vara mer sånt här när man kan komma ut och interagera med omvärlden. MTR hemåt, tränar lite, taiwanesen till middag sedan skriver mail hemma, godnatt.

Dag 140.

Sista dagen på kontoret, helt sjukt att det gått så snabbt, MTR, samma väg som vanligt, besöker M&S som vanligt, man har ändå fått in en ordentlig rutin. Blir att svara på mail och att få lite grejer som är kvar avklarade idag, finns en del att göra rent administrativt. Fixar lie med en uppgift, Kommunikationsplanen, lunch med Oskar, trevligt med Tapas. Packar 300 goodiebags inför nationaldagen – nästa steg är att de ska transporteras till venuen på måndag. Är klar, tillsist, skönt, har packat ner mina grejer från mitt skrivbord, tar med det jag vill ha. MTR, ut med Jonathan och Caroune, till Sheung Wan, vin, ost, hamburgare – hemåt och tackar för idag.

Dag 141.

Frukost Jaspas, hem, ska ut på sista hike idag, blir Twin Peaks en sista gång, lagom långt och bra träning. Går kring lunch, väldigt varmt, blir dock svalare längre upp, når vi har kommit upp 1000 stegen öppnar himlen upp, spöregn och åska, vi tar skydd, blir genomdränkta. Ner till Stanley så småningom, buss, lite mat, buss igen, MTR och hem. Lagar mat till kvällen faktiskt, alltid skönt, blir att packa och fixa lite allmänt imorgon.

Dag 142.

Ny dag, sover lite längre, skriver klart den sista uppgiften för praktiken, sista dagarna är här nu, tar lunch/fika med Jonathan – besöker Metropolitan på High Street, synd man inte hittat det tidigare, riktig Fransk bistro, fint! Hem och packar väskan, tar ett tag att strukturerar, men allt går ner exakt. Middag, sista taiwanesen, lite sorgligt, men allt har sitt slut, hem och skriver, skickar mail och laddar för en sista dag.

Dag 143.

Sista dagen, sover lite längre, tar tram till Wan Chai, stört regnar. Avtackning, får en bok och en flaska skumpa, är fint att människor bry sig. Fixar lite sista inför nationaldagen med samordning av sponsor material. Säger hejdå till kontoret, taxi hem och byter om inför eventet, taxi till Central Pier. Sedan samordning och fix med transporten och maten, agerar som fotograf under eventet, blir totalt 200 bilder – dessa gess till konsulatet. Jag tackar successivt för mig, lite ledsamt att lämna men livet går vidare, IFC rooftop med Terrence, Jonathan och Caroune – fint, MTR, hem och samlar det sista inför morgondagen. Godnatt Hongkong.

Dag 144.

Sista dagen är kommen, blandade känslor, ska bli skönt att åka hem, men Hongkong ha ändå fått en special plats i hjärtat efter all denna tid. Blir en lång dag, till in-town checkin, väskan är överviktigt, dock reagerar inte personalen på det, skönt att slippa betala extra. Blir att hänga på IFC lite, lunch med Jonathan och Caroune en sista gång, trevligt, säger hejdå. Taxi till kontoret i Wan Chai, säger hejdå till kammaren och GK en sista gång. Blir att åka mot flygplatsen. Mycket folk, men blir snabbt färre efter att ha gått vad som kändes flera kilometrar. Några timmar till flyget, blir att samla sig, läsa och skriva mail. Blir att fördriva tiden lite, går fram och tillbaka och upptäcker ingen fantastisk flygplats. Lite middag, pasta och sedan mot gaten, tar tåg dit, en bit att åka, relativt lite passagerare för flygningen, skönt.

Dag 145.

Sista dagen på denna dagbok, något som har varit lärorikt om inte stundvis monotont, något jag kommer att använda att se tillbaka på hela bredden av mina upplevelser. Något nu jag är hemma snabbt kan glömma, man kommer hem, ingen större skillnad – därför allt viktigare att ta för sig och utmana sig i att förstår hur man utvecklas i en främmande plats. Jag hoppas ni som följt min resa har förstått denna utveckling för min egen del då jag lär mig allt av en fantastiskt intensiv men liten stad, Hongkong.