Studentikos välkomstparad för ”Frasse”

- in Nyheter, Studentliv
@Tindra Englund

Måndagen den 31 oktober kommer påven Franciskus till Lund. Med anledning av detta bjuder nu studenternas egen kardinalskommitté in till en påveparad för att hylla ”Frasse”.

– Vi vill försöka samla alla Lunds studenter och dela ut påvehattar till alla som vill. Tanken är sedan att tåga genom Lund, från Clemenstorget till Stortorget, säger kommitténs  egen Ärkekardinal.

Paraden är politiskt och religiöst obunden och målet är inte att föra fram någon särskild åsikt.
– Vi vill helt enkelt tillsammans glädjas åt att ”Frasse” ville komma hit till Lund, säger Ärkekardinalen.

Kommittén har under den senaste månaden haft regelbundna möten för att planera eventet och Ärkekardinalen är sammankallande och ytterst ansvarig för att paraden ska bli av.
– Jag kände helt enkelt ett kall att göra det här, det känns som något som Lund behöver, säger han.

Förhoppningarna är höga och förväntan på dagen är stor.
– Jag hoppas att så många som möjligt vill vara med. Målet är att det ska vara spontant och studentikost kul för att visa på hur kul det kan vara att vara student i Lund.

Kardinalskommittén har än så länge varken självmant hört av sig till eller hört något från Polisens håll. Men eftersom tanken inte är att någon ska vara maskerad under själva tåget tror han att det är osannolikhet att ordningsmakten ställer till med problem.
– Jag är säker på att både polisen och ordningsmakten förstår att detta är på skoj och inget annat. Ber de oss skingra oss så gör vi givetvis det, säger Ärkekardinalen.

kardinal5

Fakta: Studenternas påveparad

  • Tid: 13.30- 15.00
  • Plats: Clemenstorget
  • Kläder: Ta på dig vita kläder eller en påvekostym, hattar kommer att delas ut.
  • Mer info hittar du HÄR