I juli tar de över rodret

- in Nyheter
@Tindra Englund

Nu har kårerna sagt sitt och valet är gjort. Från och med den första juli axlar Felicia Green, Simon Appelqvist och Lisa Bergenfeltz redaktörskapet för Lundagård.

Felicia Green har blivit vald till pappersredaktör och ansvarig utgivare 2017-2019.
Hon är uppvuxen i Malmö och har arbetat både som allmänreporter, redigerare och kultur-reporter. Hon har en journalistexamen från JMG och gjorde under sin studietid praktik på Lundagård.
– På Lundagård fann jag en atmosfär av kämpaglöd och trots små resurser gjorde detta att man lyckades åstadkomma väldigt mycket. För mig är det viktigt att Lundagård skapar journalistik som är relevant för alla Lunds universitets studenter, säger Felicia Green.

Simon Appelqvist har blivit vald till rollen som pappersredaktör.
Han studerar medie- och kommunikationsvetenskap i Lund och har tidigare studerat statsvetenskap och scenproduktion. Simon kommer ursprungligen från Falkenberg men har rest jorden runt och jobbat inom både serviceyrken och filmindustrin. Han har varit medarbetare på Lundagård sedan september 2016.
– Jag tycker att studentdemokrati är viktigt och för att demokratin ska bevaras så behövs det  en levande och granskande studenttidning. Något jag tycker att Lundagård är idag, säger Simon Appelqvist.

Lisa Bergenfelz har valts till webbredaktör
Hon är född och uppvuxen i Lund men flyttade sedan till Göteborg där hon tog en kandidatexamen i media och kommunikationsvetenskap vid JMG.  Under studietiden var hon även engagerad vid Göteborgs studentradio.  Lisa har även pluggat kommunikation i Amsterdam, tyska i Berlin och jobbat för FN.
– Jag vill förvalta det arv som de tidigare redaktörerna lämnar efter sig och jobba för ett ännu starkare digitalt Lundagård i framtiden, säger Lisa Bergenfelz.

Hon tycker även att ett viktigt syfte med Lundagård är att ge studenter en chans att lära sig journalistyrket och utvecklas som journalister. Från sina tidigare erfarenheter tar hon med sig att ”det blir aldrig som man tänkt sig”.