Premiär för karnevalsfilmen

- in Nyheter

I dag har karnevalsfilmen Drömmarnas Lund premiär. Det är en svindlande snabb spelfilm som tar oss från en liten by i Skåne till universitetsstaden Lund, via några studentikosa skämt om bland annat Uppsala och Postnord.

Under 45 minuter får vi följa med de bästa vännerna och nyantagna Lundastudenterna Iris och Harry på deras äventyr. Men när de anländer till Lunds universitet förstår de att allt inte står rätt till med studentlivet. Bland spexiga motståndsrörelser och spionage är det inte lätt att veta var man har alla, eller varandra. Men det löser sig nog mot slutet.

Filmen är en imponerande produktion sett till att det är karnevalister som jobbat frivilligt med produktionen och att rolluppsättningen till största del består av amatörskådespelare som främst har erfarenhet ifrån studentspex. Marianne Mörck, känd för många från Wallanderfilmerna och Bonusfamiljen, gör en fantastisk rektor vid Lunds universitet och flera studenters skådespelarinsatser är imponerande.

Sångnummer hör de flesta karnevalsfilmer till och så även denna. Sånginsatserna är bra men ljudet halkar aningen efter i salongen på SF bio. Detta är dock inget som hindrar publiken under premiärvisningen som klappar och visslar med till både skämt och sånger.

Lundagård sände live innan premiären.

Reporter: Emma Klingborg
Foto: Frank Schreier