Lundastudent smittad av coronaviruset
Universitetshuset. Foto: Press/Mikael Risedal

Lundastudent smittad av coronaviruset

- in Nyheter

Smittskyddsenheten har precis bekräftat att en manlig student vid Lunds universitet och boende i Af Bostäder har smittats av coronaviruset, det uppger Af Bostäders VD Henrik Krantz till Lundagård.

– Vi har kontakt med smittskyddsenheten, och följer deras råd och anvisningar, säger han.

Vilka åtgärder kommer att vidtas från Af Bostäders sida?

–  Vi kommer inte att på egen hand sätta igång med några åtgärder, utöver att tillhandahålla information till personal och kunder via vår hemsida där vi kommer att uppdatera löpande. Vi försöker att vara så transparenta vi kan, vi lägger ut det vi vet så länge det inte handlar om att peka ut någon eller en viss typ av människor.

Kan ni säga vilket av Af Bostäders boende den drabbade bor på?

– Nej, det kan vi inte göra av integritetsskäl. De som eventuellt är berörda har blivit eller kommer att bli kontaktade, säger Henrik Krantz.

Mannen studerar vid naturvetenskapliga fakulteten, rapporterade Sydsvenskan om under eftermiddagen. Studentens handledare har, efter rekommendation från Smittskyddsenheten, ombetts att stanna hemma med anledning av att de träffades i fredags när studenten började visa symptom. Naturvetenskapliga fakulteten har inte vidtagit några ytterligare åtgärder. Övriga anställda och studenter bedöms inte löpa större risk för att bli smittade jämfört med någon annan.

– Så länge inte handledaren visar symtom så är han inte smittbärare som smittskyddsenheten ser det, säger Sven Lidin, dekan på naturvetenskapliga fakulteten, till Sydsvenskan.

Läs mer om corona:

DEBATT: Universitetet måste agera

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Quiz: Vilken student är du?

Det är lördag kväll, vad hittar du och