Lucka 9: Simon Schmidt – Lunds doktorandkår

- in Julkalender, Julkalender 2020

Bakom lucka nummer nio hittar vi Simon Schmidt, ansvarig för externa relationer vid Lunds doktorandkår (LDK).  Hans dyraste inköp under 2020 var ett par VR-glasögon som han använder för att träna boxning i sitt vardagsrum.

Vad är du mest stolt över hittills under din verksamhetsperiod?

–Intressant fråga. Jag började för drygt en månad sedan så det är fortfarande ganska nytt för mig. En av de sakerna jag har brukat mycket tid på är att ta reda på hur organisationen funkar, och att finna ut hur vi på ett bra sätt arbetar tillsammans med Lus, det är jag mest stolt över. 

Din högsta önskan inför 2021?

Världsfred, Jesus återkomst…Nej men, jag kan svara i en kombination för LDK och vad jag önskar personligen: en lösning på corona som både gagnar doktoranderna och världsutvecklingen.

Din bästa jullåt?

–Haha, ok! Right. Den bästa jullåten… jag har fler, jag är ju teolog så det är mitt ämne i någon mån. Mary’s born child Jesus christ med Boney M, känner du till den?

Säkert om jag hör den. 

–Jesus Christ was born on Christmas day… Det är en reggaelåt.

–Så har vi en dansk låt, Ett barn är fött i Betlehem heter den.

Vilket var ditt dyraste inköp under 2020?

–Det var en oculus quest, en 3D-grej (VR-glasögon, reds anm). Det var absolut det dyraste jag köpte, den kostade runt 4000 svenska kronor. 

Vem hade du velat se som julvärd i Svt?

–Hmm, vad heter han som sjunger Oboy? Jag vet inte om han fortfarande lever.

Peps Persson?

Ja! Han har jag blivit ett fan av. Som du förstår gillar jag reggae, och han sjunger lite skånsk reggae. Så jag föreslår honom. 

Har du något nyårslöfte?

–Ja, jag ska bli full mer. I have to get more drunk. Jag får det inte gjort, jag har så mycket att göra med doktorandarbete och med avhandlingen så jag får inte riktigt tid till att bli full men under 2021 ska jag bli mer full. 

Det var ett ovanligt nyårslöfte

–Det är ovanligt men det är bra att vara ovanlig.

Din favoritbok?

–Som teolog borde man svara Bibeln men det tänker jag inte svara. Jag svarar min egen bok, det är min favoritbok. Den heter Church and World’s, köp den! 

Vad vill du hälsa till Lunds studenter?

–Onwards and upwards, it will be better. Det kommer att bli bättre.