Lucka 13: Malin S. Edhall, kurator på Malmö nation

- in Julkalender, Julkalender 2020

God jul, önskar Malmö nations kurator Malin S. Edhall, även känd som vinnare av årets julhattstävling.

Vad är du mest stolt över hittills under din verksamhetsperiod?

–Att jag har lyckats hålla humöret uppe, jag signade upp på kuratorsrollen för lite mindre än ett år sedan och trodde att jag skulle få bedriva en vanlig verksamhet. Det fick jag göra i 2,5 månad innan jag fick fatta beslutet om att stänga ned verksamheten helt vilket var väldigt tråkigt.

Vad är din högsta önskan inför 2021?

–Att det kommer ett vaccin och att de som ska sitta i kuratelet efter mig och kan få möjlighet att bedriva en lite mer vardaglig verksamhet än vad vi har kunnat göra nu, jag önskar dem all lycka till.

Vad borde bli årets julklapp?

–Måste det vara en sak? Annars säger jag en tanke, att man tar sig en tankeställare och inser hur bra man har det nu när tiderna är så svåra.

Vilken är din favoritbok?

–I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell.

Vad har varit årets höjdpunkt?

–När vi fick bedriva vanlig verksamhet, även om det tog slut ganska snabbt, men också att få leda ett helt kuratel under en pandemi. Det får inte alla göra, det har varit årets höjdpunkt.

Hur många gånger har du hunnit kolla på Love Actually i år?

–I år? Inte en enda gång, men jag ska absolut göra det efter det här.

Bästa jullåten?

–All I want for Christmas is you med Mariah Carey

Dyraste inköp?

–En cykel.

Har du några bra aktietips?

–Nej, har inte hunnit lägga någon tid på aktier under den här tiden, kanske medicinföretag?