Uppsala lanserar virtuell körapp

- in Nyheter

Finstämd körsång som välkomnar våren uteblir även detta år, i Lund likväl som i Uppsala. För att täppa till truten på Lunds körsångare och visa vilken studentstad som ligger i teknisk framkant har Uppsala universitet nu utvecklat en virtuell körapp.

För att inte studenttraditionerna ska falla i glömska, har Uppsala universitet utvecklat en app som med hjälp av AR-teknik (augmented reality) placerar en grupp digitala bas-, sopran-,tenor- och alt-avatarer på ditt köksbord, vilket  studenttidningen Ergo var först att rapportera om. 

“Sista april är ju inställt och då kände vi att vi ville bidra med något som man kan ta med hem till sig. Vårsång är ju väldigt förknippat med Uppsala och vårens ankomst och därför ville vi göra något skojigt för alla som firar hemma på sin kammare”, säger Gisella Bengtsson, projektledare vid kommunikationsavdelningen vid Uppsala universitet.

Sök på Sista (sic) april eller Uppsala universitet där appar finns.