DECEMBER 2: Linda Kivi

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Linda Kivi
ÅLDER: 25 år
HEMORT: Jyväskylä, Finland
STUDERAR: Masterstudent i tillämpad klimatstrategi, 4:e året i Lund

Bakom andra luckan i Lundagårds julkalender gömmer sig Linda Kivi, en 25-årig student från finländska Jyväskylä som inte vill sluta tro på tomten. Hej Linda!

Om du skulle skriva en självbiografi, vad hade titeln på den varit då? Någon slagkraftig slogan som beskriver dig?

Det är lite kul för mitt efternamn betyder sten på finska och vi brukar säga “vierivä kivi ei sammaloidu” vilket betyder att en sten som rullar aldrig blir mossig. Och jag känner att jag reser runt hela tiden och att det aldrig blir tråkigt i mitt liv. 

Snyggt – så en titel som stämmer in både på ditt efternamn och din personlighet. Nu till lite juligare frågor; vad tycker du är det bästa med julen?

Att kunna slappna av och träffa sin familj! Det är kanske en gång om året jag träffar dem, så det ser jag absolut mest fram emot! 

När slutade du tro på tomten?

Linda Kivi. Foto: Isak Aho Nyman

Jag vill fortfarande tro på tomten. Jag har träffat honom i Finland – han bor där. 

Vilken maträtt tycker du borde vara en del av julbordet trots att den inte är det just nu?

Jag äter veganskt och oftast på julen är matbordet inte anpassat efter det. Så kanske mer veganska alternativ till traditionella julmaträtter! 

Något mer du vill tillägga?

Jag kom att tänka på det här med jul och klimat. Jag hade gärna velat att vi gav varandra mjukare julklappar för klimatet skull och visade kärlek på ett miljövänligt sätt. Jag blir väldigt stressad av att det är så mycket konsumtion i jultider.