DECEMBER 23: Pelle Schumacher

- in Julkalender, Julkalender 2021

NAMN: Pelle Schumacher
ÅLDER: 23 år
HEMORT: Svedala
STUDERAR: Psykologprogrammet, 7:e terminen.

Medan andra börjar få julkänsla i november får andra det så här runt den 23 december, vars lucka döljer Pelle Schumacher. Ni som älskar Janssons frestelse och Morgan Alling ska inte fira jul med Pelle. Hej Pelle!

Vilken maträtt tycker du borde vara en del av julbordet trots att den inte är det?

När jag var liten blandade jag ihop flygande Jacob och Janssons frestelse bara för att de är namn. Jag hade gärna ersatt Janssons frestelse med flygande Jacob!

Vilken är den sämsta julklappen du har fått?

Jag kommer ihåg en julklapp som jag inte har öppnat. Det var någon dvd om Michael Jackson efter att han hade dött. Jag hade ett intresse för honom när han hade dött för att jag var för liten för att ha en upplevelse av honom när han var stor på riktigt. Men den här presenten kom lite för sent, så jag hade tappat intresset. Tyvärr blev den oöppnad, det är lite deppigt. Det var verkligen ingen dålig present. Förlåt mormor.

Pelle Schumacher. Foto: Johan Larsson

Hur får du ditt hem att kännas juligt?

Jag tror inte jag behöver det. Jag vill gärna koncentrera julen till just de här fåtal dagarna runt julafton. Medan folk börjar pynta i november så håller jag mig. Igår hängde jag faktiskt upp en julgranskula som ser ut som en fotboll i min lilla kaktus. Det är så jag har julpyntat.

Vilken är din bästa historia från 2021?

Det är ingen positiv historia men det är en historia i alla fall. Jag spelade match, spelade fotboll, blev skadad så jag var tvungen att åka in till akuten. Så visste jag att Sverige mötte Polen i EM samtidigt. Jag kom in i väntrummet och då såg jag att det är Lasse Grankvist som firar, det är liksom studion. ”Okej, nice, då kan jag sätta mig och se.” När jag sätter mig ned i väntrummet så slår det över till Halv åtta hos mig med Morgan Alling. Smärtsamt. Det var nästan större än smärtan i nyckelbenet. Jag tänkte ”Nu kan jag landa och njuta av något”. Mardröm i stället, Morgan Alling och Halv åtta hos mig. Det var en vändning.

Vilken är den fulaste frisyren du har haft?

Det får jag säga var i sexan. Då hade jag färgat svart hår. Jag försökte ställa det upp och ut åt alla håll men det var lite för långt så det lade sig i alla fall. Jag kämpade väldigt mycket med det. Det var nog det sämsta.

Vad hade titeln på din självbiografi varit?

Heter du det på riktigt? Jag får alltid frågan för att jag heter Pelle.