K-sektionen

- in LTH
@Lundagård

Vilken overall är din favorit? Vill du ha en blå, televerketgul eller vit? Skriv ut din egen teknolog och pryd klippdockan i olika overaller. Lundagård presenterar en ny overall – varje dag. Tills de tar slut.

K-sektionen bildades 1965 och har i dag omkring 600 medlemmar som pluggar civiliingenjörsprogrammet i bioteknik eller kemiteknik. Egentligen är så väl A- som V-sektionerna ”före i klippdocks-kön”, men vi kan inte riktigt hålla oss och hoppar därför raskt fram till K-sektionen i dag.

Sebastian Fogel är ordförande för sektionen:

”Vår sektionsfärg och således ouverallefärg är gul, klart lysande gul. Ouverallen bäres mycket under nollningen men även vid andra evenemang som till exempel tandem när vi representerar sektionen”, skriver han i ett mejl.

Sektionens medlemmar bär sin overall knuten runt midjan. Sebastian Fogel menar att det finns flera fördelar med att knyta overallen på detta vis:

”Några högst personliga teorier är att vi inte vill efterlikna någon annan sektion, det är trots allt lite vänskaplig rivalitet mellan

sektionerna eller att det ser lite töntigt ut. Man vill visa att man är teknolog men lite ”tuffare”. Det är också ganska praktiskt eftersom vi mest använder dem vid nollningen i slutet av augusti och då är det förhoppningsvis varmt ute, det blir helt enkelt svalare att knyta den runt midjan.”

Sektionens skyddshelgon eller maskot är Miraculix, druid och tillika kemist.

Ett gotiskt K symboliserar sektionen och utanför Kemicentrum och Lophtet står två bautastenar för att symbolisera K-sektionen. Dessa passar naturligtvis andra sektioner på att måla i sina egna färger när tillfälle ges.

Ladda ner och skriv ut din egen teknolog med K-sektionens overall i fullstorlek här

Här kan du läsa om andra sektioners overaller samt ladda ner deras klippdockor:

M-sektionen

E-sektionen

F-sektionen

Text: Louise Larsson
Bild: Alfred Gunnarsson

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

Tjejer, välj datateknik som ett feministiskt statement

Data och IT-branschen växer explosionsartat. Samtidigt är det