Pålsjö Ängsblad kvällens vinnare

- in Nyheter
@Lundagård

Pålsjö Ängsblad var den stora vinnaren när Sydsvenskan delade ut pris till Lunds bästa studenttidningar. Vann din nation något? Här är listan på vinnarna.

– Vi är studenttidningarnas Rolls Royce. Här är beviset, säger en leende Michal Kazmierczak och pekar på plaketterna framför sig.

Han är redaktör för teknologkårens tidning Pålsjö Ängsblad som på tisdagskvällen vann Sydsvenskans pris både för bästa kårtidning och bästa layout.

– Priset betyder mycket. Det är ett erkännande för den tid vi har lagt ner, säger Michal Kazmierczak.

Han är tacksam mot alla som medverkat i tidningen.

Tidningsintresse i dagisåldern

Tillsammans med ett par av tidningens medarbetare befinner han sig på Sydsvenskans redaktion i Lund för att ta emot priset. Intresset för tidningar uppstod redan när han besökte Sydsvenskan i dagisåldern. Men någon framtid i den branschen är det inte säkert att det blir.

– Erfarenhet av att leda projekt har man nytta av även om man inte är journalist, förklarar Michal Kazmierczak som snart är klar med sin ekonomiutbildning.

Bästa artikeln blev riksnyhet

En annan som fick plakett och blommor var Eva-Pia Wenger. Hon fick pris för sin artikel om psykologstudenter som tvingas betala för sin obligatoriska terapi.

– Det här är en trevlig uppmuntran. Särskilt som det är så mycket slit med artiklar just nu på utbildningen, säger hon glatt.

I höstas började hon journalistlinjen i Skurup. Hon har länge velat bli journalist men vågade först inte. Tre år på psykologprogrammet och en massa kostsamma terapitimmar hann det bli innan hon ändrade sig.

– Jag vet att flera klasskamrater hade svårt att betala för terapin, säger Eva-Pia Wenger.

oversikt.jpg

Sämre deltagande

Pia Rehnquist är i år ansvarig för Sydsvenskans tävling för första gången. Hon är ”rätt imponerad” av tävlingens kår- och nationstidningar.

– Framförallt av kårtidningarna men de har ju också helt andra resurser, säger hon.

Endast fyra kårtidningar och fem nationstidningar deltog i år.

– Tyvärr var det lite sämre deltagande än tidigare år. Enligt erfarna jurymedlemmar var det flera av de traditionellt bra tidningarna som inte ställde upp.

Text: Lucas Mathisen
Foto: Hampus Nyberg