Faktura från Trygg-Hansa förvirrar

- in Nyheter
@Lundagård

”Var vänlig betala senast 2008-01-01.” En faktura på 370 kronor från Trygg-Hansa har kommit hem till alla höstens nya studenter. Men ta det lugnt, ingenting händer om du låter bli att betala.

Nya medlemmar i Lunds universitets studentkårer, Lus, har haft en tre månaders gratis hemförsäkring hos Trygg-Hansa i början av höstterminen. Om man inte vill fortsätta vara försäkrad där kan man helt strunta i fakturan.

Försenad information

Försäkringen gällde från den dagen då höstens terminsräkning betaldes men försäkringsbevisen skickades inte ut förrän i november. Därför har många studenter inte vetat att de varit försäkrade förrän strax innan försäkringen gått ut.

Trygg-Hansa förklarar att de tog långt tid innan Lus skickade kontaktinformationen till de nya försäkringstagarna.

– Sedan har vi haft problem med våra IT-system som gjorde att en del inte fick brevet förrän i november, säger Malou Sjörin, pressansvarig på Trygg-Hansa.

Kan fortfarande utnyttjas

Även om man inte vetat om att man varit försäkrad under hösten är det inte för sent att utnyttja det.

– Om man nu i efterhand inser att man råkat ut för något under försäkringsperioden så ska man absolut höra av sig och anmäla det, säger Malou Sjölin.

Risken finns att studenter tror att fakturan måste betalas. Hanna Ericsson, ordförande i Lus tror inte att det är något större problem.

– Det är ju frivilligt och det ska framgå, jag tycker det varit hyfsat tydligt, säger Hanna Ericsson.

Text: Josefin Pehrson