Varför sitter det en kamera på AF-borgen?

- in Nyheter
@Lundagård

För något år sedan dök kameran på AF-borgens tak upp utan vare sig förvarning eller förklaring.

Är det kanske Säpo som bevakar studentkåren, rektorn som spanar efter fuskare eller en attrapp uppsatt för att förvirra? Lundagård har svaret.

AF:s sekond Tommy Papp verkar något förvånad när han får frågan om vem som äger kameran och vad den är till för:

– Haha, den hade jag nästan glömt bort. Det är en webbkamera som ingick i ett projekt där vi skulle ha live-uppdatering på vår hemsida. Så att man skulle kunna gå in och kolla vädret eller titta på träden i Lundagård.

Så kameran är inte igång?

– Nej, den har aldrig funkat. Det finns inga sladdar till kameran, vi tog en webbkamera och satte den i ett litet hus för att skydda den från vädret men sen kopplade vi aldrig in den.

Varför inte?

– Det är ingen som vet hur man gör! Den fungerar säkert men vi vet inte hur man kopplar in den och får ut bilderna på nätet så det blev inte av att vi tog tag i den.

Hur gick det till när kameran sttes upp?

– Vi hade en IT-kille som sa till oss att det var jättelätt att fixa. Så vi köpte en kamera och satte upp den. Sen slutade IT-killen och när vi skulle koppla in den så visade det sig vara svårare än vi trodde.

Kommer ni att koppla in den senare?

– Nej, vi ska ta ner den men riktigt när vet jag inte, det blir kanske någon gång under nästa år.

– Antagligen är kameran fuktskadad av regn vid det här laget. Det blev inget av vårt projekt med live-bilder på hemsidan.

text: Anders Hedberg Magnusson
foto: Jonas Jacobson