Ekonomerna drar på jobbjakt

- in Näringsliv, Nyheter
@Lundagård

Oro på börsen behöver inte nödvändigtvis innebära oro för studenternas karriärer. En rad namnkunniga personer talar bland annat om finanskrisens möjligheter när Lundaekonomernas arbetsmarknadsdagar, eee2009, går av stapeln 18-19 februari.

De två dagarna kommer dock inte bara att kretsa kring finanskrisen. Arbetsmarknadsdagar är i första hand en till för studenter att marknadsföra sig själva och etablera kontakter med näringslivet. Pr-ansvarige Gustav Söderlund har ett tips på hur man ska gå till väga.

– Ta en titt på vilka företag som deltar. Därefter är det bra att välja ut några stycken som man är intresserad av att veta mer om eller knyta kontakt med, säger Gustav Söderlund.

”En mix av personer”

Under flera månader har eee-utskottet arbetat med att planera årets upplaga. Ett sextiotal företag kommer att kasta ögonen mot karriärlystna lundastudenter. Dessutom intar sex personer talarstolen i Craafordsalen där alla studenter vid Lunds universitet är välkomna att delta.

– Tanken är att skapa en mix av intressanta personer med olika bakgrunder och från branscher som ska attrahera många studenter. Vi är väldigt nöjda med dem som kommer, säger Charlotta Fredriksson, ansvarig för talarna på eee.

Marknadsför sitt företag

En person som besökarna får chans att stifta bekantskap med är Cristina Stenbeck. Genom sitt arbete som styrelseordförande för Kinnevik har studenterna möjlighet att förhöra sig om hennes erfarenheter av företagsledning.

– Det är naturligtvis en stor ära att en sådan spännande person som Cristina Stenbeck besöker oss. Jag tror att hon ser det som ett optimalt sätt att presentera Kinnevik och nå ut till många attraktiva studenter.

Se schemat för alla föreläsningar här.

Text: John Sahlin