Framtidsmöten för samhällsvetare och humanister

- in Näringsliv, Nyheter
@Lundagård

När humanister och samhällsvetare ska kasta ut krokar i arbetslivet är det kanske kommuner som nappar. Åtminstone om studenterna besökte arbetsmarknadsdagen som hölls av Samhällsvetar- och Humanistkåren på onsdagen.


Under sex timmar fylldes foajén i Språk- och litteraturcentrum av ett tiotal utställare, framförallt omkringliggande kommuner. Större företag från näringslivet hade inte hittat dit.

– Det är nog en kombination av att vi var ute på jakt efter företag lite för sent och att många företag saknar en specialisering på områden som humaniora- och samhällstudenter kan, säger Martin Torstensson, Humanistkårens arrangör.

Första gången

I de omkringliggande lokalerna höll under dagen knappt tjugo personer föredrag för att inspirera studenterna. En av dessa var Hannah Davidsson från Prime PR.

– Jag anser att de bästa personerna som arbetar på min byrå är de som har en bakgrund från humaniora- och samhällsstudier. De har en förmåga att snabbt kunna byta perspektiv och bemöta människor på rätt sätt, säger Hannah Davidsson.

Detta är första gången som Samhällsvetar- och Humanistkåren har samarbetat med att arrangera en arbetsmarknadsdag. I jämförelse med till exempel ekonomernas motsvarighet är antalet utställare och besökare relativt litet. Men de studenter som deltog var nöjda med initiativet och det nya samarbetet.

Text: John Sahlin