Samhällsvetarnas lunchlokal har öppnat dörrarna

- in Nyheter

Den gamla epidemiavdelningen på barnsjukhuset har rustats upp. Nu står Mikrologen redo för att ta emot studenterna med åtta stycken mikrovågsugnar och minst 50 sittplatser.


Efter flera års kamp har Negin Nazari drivit igenom sin vision. Efter otaliga möten med olika styrelser har statsvetarna fått sin lunchlokal. Dörrarna står öppna mellan åtta och fem för alla som önskar värma sin lunch eller plugga.

– Förhoppningsvis kommer nyheten att sprida sig, och även lärare och studenter från andra områden kommer att komma hit, Säger Negin Nazari.

Gemensamt samarbete

Det är tillsammans med Samhällsvetenskapliga fakulteten som planerna dragits upp. Den gamla avskilda avdelningen från barnsjukhuset, som användes som lokal för smittsamma barn, har inretts med kök, barbänk och sittgrupper. Hela lokalen är även handikappanpassad. Inredningsarkitekten Nils Jönsson från byggnadsenheten på Lunds universitet har ritat skisserna.

– Jag hoppas att mitt jobb har skapat förutsättningar för en bra studiesocial miljö, säger Nils Jönsson.

En av anledningarna till upprustningen av den gamla Domvillan bredvid Social- och beteendevetenskapliga institutionen var att avlasta andra matplatser i området.

– Jag går på Psykologen och hoppas att detta ställe avlastar de andra lunchställena häromkring, som normalt sett är väldigt överfulla. Det är annars väldigt modernt, liknar en restaurang, säger studenten Miriam Jakobson, som invigde den första mikrovågsugnen.

Uteservering i en eventuell framtid

Negin Nazari har jobbat hårt inför invigningen och bland annat blåst upp säkert 100 ballonger. Men hon ser fortfarande möjligheter för utveckling av Mikrologen.

– Vi kanske kan bygga ut senare, stenlägga eller bygga en träterrass som kan bli en uteservering. Detta får dock bli ett senare projekt som någon annan får ta tag i, jag skriver min kandidatuppsats i vår, säger hon.

Text: Jacob Hederos
Foto: John Nordh