Problem i många studentstäder

- in Nyheter
@Lundagård

Det är inte första gången klagomål riktas mot Krebo. Företaget har byggt studentbostäder i bland annat Trollhättan, Karlstad och Kristianstad och även där är missnöjet utbrett.

Bara för ett par veckor sedan kritiserades företaget av hyresgäster i Karlstad som haft problem med bland annat värme, vatten, internet och trasiga toaletter. Studenterna är också missnöjda med att hyresvärden är svår att nå, skriver Värmlandsnytt.

Varmvattnet försvann hos en student i Kristianstad som hänvisades att duscha i en annan byggnad. Han kunde inte diska på två veckor, skrev Kristianstadbladet 2006. Ett år senare kunde kristianstadstudenterna bevittna hur yttertaket på en av Krebos bostäder blåste av.

Många problem

Under 2009 gjorde byggnadsnämnden i Trollhättan en inspektion av Krebos bostäder. Flera problem upptäcktes.
– Det handlade om felaktig handikappanpassning, vatten som läckte eller försvann, en parkeringsplats blev inte heller som den skulle, säger nämndens ordförande Peter Andersson.

Under inspektionen upptäcktes också en byggnad som Krebo uppfört utan lov. För det fick företaget betala nästan 40 000 kronor.

En student i Trollhättan fick ett dygn på sig att flytta ut ur sin lägenhet sedan en vägg ruttnat på grund av fukt. När hon tidigare påtalat fuktfläcken avfärdade Krebo den som lite smuts, skriver tidningen Ttela.

Ratade av studentkår
Trollhättans studentkår tog bort Krebo som aktör under bostadsfliken på sin hemsida under fjolåret.
– Det främsta problemet är att de inte har någon service. De är svåra att komma i kontakt med och om de överhuvud taget svarar är de korta och otrevliga i tonen, säger Patrik Andersson, kårens ordförande.

Efter att Krebo plockats bort från hemsidan lovade företaget bättring, bara kåren kunde sammanställa studenternas klagomål.
– De bad oss göra deras jobb. Studenterna har kommit med klagomål hela tiden men de har inte brytt sig om det, säger Patrik Andersson och beskriver hur Krebo agerade när de tagits bort från hemsidan:
– De försökte skicka in annonser i ett annat namn men med en länk till sin hemsida.

Text: Julia Atiyeh
Foto: Stina Qvarnström