Debattera traditionerna

- in Studentliv
@Lundagård

I början av april arrangerar Lundagård tillsammans med fem studentorganisationer en paneldebatt om Lundatraditionerna i AF-borgen. Nu vill vi veta vilka frågor du tycker att panelen ska diskutera.

Spex där bara killar får stå på scen, baler med uråldriga klädkoder och hemliga ordnar. Lund är till bredden fyllt av traditioner.

För en del är sederna ett kitt som binder studenterna samman och gör Lund till Lund. Andra ser traditionerna som ett diskriminerande system som exkluderar människor.

Nu bjuder Juridiska föreningen, Samhällsvetarkåren, Akademiska föreningen, Studentombudet, Lunds universitets studentkårer och tidningen Lundagård in till en paneldebatt om Lundatraditionerna.

Temat för debatten är: ”Lundatraditioner – föråldrade och kränkande riter eller grunden för en unik gemenskap?”

I panelen finns representanter från alla hörn av Lunds studentliv. Diskussionsdeltagarna är:

Björn af Kleen – Före detta Lundastudent, kulturjournalist och författare till boken Jorden de ärvde.

Erik Neppelberg – General för Lundakarnevalen 2010 och Lundaspexare.

Malou Zilliacus – student, queerfeministaktivist & engagerad i jämställdhets- och likabehandlingsfrågor vid Lunds universitet.

Fredrik Tersmeden – arkivarie på universitetet och studentlivsnestor.

Lovise Haj Brade – genusvetare och expert på normbildning i akademin.

Hanna Gunnarsson – ordförande för Humanistiska och teologiska studentkåren. Sitter i Lunds kommunfullmäktige för Vänsterpartiet, studentlivsentsiast

Moderator är Gustaf Eriksson, webbchef på Lundagård.

Paneldiskussionen äger rum i Café Athen i AF-borgen den 5 april med start kl 19. Inträdet är gratis, men antalet platser är begränsat. Kom i god tid!

Evenemanget på Facebook hittar du här.

Nu vill vi veta vad du tycker att panelen ska prata om. Vilka frågor vill du ställa? Diskutera här på Lundagard.se eller mejla till lundagard@lundagard.se.