Hallå där Alexandra Westman…

- in Högskolepolitik
@Jacob Hederos

Du är moderata studenternas vice riksordförande. Imorse kunde man se dig krypa ut ur ett tält i Lundagård efter att ha protesterat mot bostadskrisen. Men vad vill ni egentligen göra åt krisen?

Vi tror inte på att bygga nytt. Vi vill trycka på förändringar av lagstiftningen som gör det krångligt att bygga nytt och hyra ut. Exempelvis vill vi se till att det ska vara skattefritt att hyra ut i sin egna privata bostad.

Varför inte bygga sig ur krisen?

– Vi tror inte att det är bra, för att studentbostadsmarknaden är så beroende av hur arbetsmarknaden ser ut. När det finns mycket jobb så är det färre studenter. Därför gillar vi mer lösningar som gör den enklare för privata uthyrningar.

Hur arbetar ni mot moderpartiet?

Vi arbetar exempelvis för att Lundamoderaterna ska vara mer mottagliga när det kommer initiativ till att bygga nytt. Det finns exempelvis regler som gör att man inte kan bygga högre än domkyrkan i Lund, och sådant får man respektera. Men detta är ett reelt problem och då måste viljan finnas att agera. 

Hur har ni sovit i natt?

– Jo då, det har varit fint. Det har varit en sittning alldeles bredvid oss och folk har badat i fontänen. Det var riktigt bra stämning hela kvällen.

Badade ni likaså?

Nej tyvärr, men vi satt och skrev på Facebook och åt godis, och snackade med alla som kom förbi.

 

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

En färgsprakande nyårsafton

På nyårsnatten intar Lundapyrot Lundagård för att sätta