Liberal mobbades ut från Smålands nation

- in Studentliv
@Tobias Stefansson

Under 2010 skrev Lundagård upprepade gånger om Pavlina Ekdahl och hennes situation i en korridor på Smålands nation där hon blev trakasserad på grund av sitt ”felaktiga” politiska engagemang. Pavlina Ekdahl kände sig till slut tvungen att flytta.

Trakasserierna hade en tydlig koppling till att Pavlina Ekdahl var vice ordförande för Liberala ungdomsförbundet, LUF, i Lund, något som inte sågs på med blida ögon bland vissa individer på den socialistiska nationen Smålands. Bland annat blev hon kallad ”liberalt svin” och hon fick en sönderriven LUF-plansch i sin brevlåda.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när hon fick sin brevlåda uppbruten och posten försvann. Då bestämde sig Pavlina Ekdahl för att flytta.

Pavlina Ekdahl säger sig numera ”mer eller mindre” ha kommit över det som hände även om hon fortfarande tycker det är obehagligt att något sådant här ens kan hända.

Hon tycker att Smålands nation agerade dåligt till en början, men när jämställdhetsombuden tog över anser hon att de agerade som de skulle. Pavlina tycker dock att det är tråkigt att de aldrig fick fast de skyldiga.

– Vad gäller polisanmälan fick jag ett brev, några veckor efter att jag hade gjort anmälan, där de förklarade att de hade lagt ner förundersökningen. Det var väntat, men sorgligt.

Tidigare artiklar:

Hon blir trakasserad för sina politiska åsikter

Smålands jagar skyldiga till trakasserier

Flyttar efter nya trakasserier

”Vi har gjort allt i vår makt”

”Vi har inget att gå på”