Blekingska fick napp på the Concept

- in Kultur & Nöje
@Jacob Hederos

Än en gång prickar Blekingska rätt i banddjungeln, när The Concept rullar in på fredag. Myleen Offrell, bandbokare på nationen, förklarar varför.

Radioaktuella the Concept har nyligen seglat upp i många topplistor, och har precis signats av Sony. En för stor fisk för en nation i Lund månne? Icke sa nicke, Blekingska vet hur det ska ordnas.

– Fast ska jag vara ärlig så hade vi bra mycket tur nu. Det var genom personliga kontakter som vi kunde nå bandet och boka dem. De ligger annars flera prisklasser över oss, säger Myleen Offrell, bandbokare på nationen.

The Concept består av medlemmarna David Larson, Filip Bekic, Magnus Robert och Frans Povel, alla tidigare delar av bland annat Robyn och Veronica Maggios kompband.

I höstas bokade ni Urban Cone precis innan de också växte fram, hur gör ni?

– Det har varit mycket tur, vi har helt enkelt satsat på rätt kort precis innan banden har upptäckts av en bredare publik.

Några personliga favoriter framöver?

– Ja, det känns kul att ha bokat in Agent Side Grinder till Heartbeat. De är mer industri-retro än det normala musikutbudet på elektroklubben, så det känns kul att bredda utbudet!