De vill skräddarsy din karriär

- in Näringsliv

Ett misslyckat skolprojekt ska ersätta Lunds universitets egna tidskrävande karriärsajt den första april.
– Nu kan vi istället ägna oss åt studenterna, säger Magnus Lindqvist på karriärservice. 

Viktor Pettersson är Sales Manager Sweden på Graduateland  Foto: Jacob Hederos
Viktor Pettersson är Sales Manager Sweden på Graduateland
Foto: Jacob Hederos

På Hybridmässan som drar igång i idag samlas utställare från arbetsmarknadens alla håll. På plats i vimlet, redo att möta studenterna och nysta upp deras framtidsbeskymmer, finns Graduateland.

Och det är förmodligen inte det sista du som arbetssökande student kommer att se av dem. Den första april lanserar nämligen Lunds universitet som första universitet i Sverige företagets tjänster som sin nya jobbsökarportal. Därmed skrotas universitetets nuvarande motsvarighet, CV.lu.se.

– Vår gamla portal är väldigt tidskrävande att hålla igång då alla jobbannonserna läggs in för hand. Genom att införa Graduateland kommer vi att frigöra tid som vi istället kan lägga på att träffa studenter, säger Magnus Lindqvist som arbetar som alumnkoordinator på universitetets karriärservice.

Den nya jobbsökarportalen samlar relevant information för unga akademiker och arbetsgivare på en och samma sida. Genom tjänsten ska det bli lättare att lägga upp sitt CV och kunna matchas mot arbetsgivare.

– Vi vill minska bruset. Som student ska du veta att de jobbförslag du får genom oss passar just dig, säger Viktor Pettersson på Graduateland.

Företaget satsar på att expandera till flera stora universitet under 2012, näst på tur står Blekinge tekniska högskola.

– För bara ett år sedan var vi här och presenterade vår idé med endast en powerpoint. Det har gått väldigt fort, säger Joakim Østergaard på Graduateland.

Från början var karriärsajten bara ett skolprojekt som var nära att floppa.

– Lärarna sa att om det inte vore för att grundarna var så bra på att snacka hade de fått underkänt. De sa att universitet aldrig skulle vara intresserade av att lansera en jobbsökarportal, säger Joakim Østergaard.

Joakim Østergaard är Business Development Manager på Graduateland
Joakim Østergaard är Business Development Manager på Graduateland