Vi vet att du har väntat…

- in Nyheter
@Virve Ivarsson

Men nu är vi här – Lundagårds kulturblogg. Men varför finns vi?

Trots tre terminer mitt i Lunds studentliv slår det mig ibland: Det finns en värld dit jag allt för sällan går. Jag tänker på det när jag råkar passera Filmstaden eller Kino, när jag cyklar förbi Mejeriet eller ser ett anslag om spontanteater. Sedan skyndar jag vidare. Hinner tänka att jag borde minnas att stanna upp någon gång – senare – och titta närmare på det där. Idag är den stunden äntligen kommen.

Nu lanserar vi nämligen en kulturblogg här på lundagard.se med förhoppningen att komma än närmare de där mörka, mysiga och svettiga hörnen där kulturen händer. Vi sparkar igång direkt med att bevaka Fantastisk filmfestival och fortsätter under nästa vecka med att tränga in under huden på allas våran bokmässa.

I en vardag som studentlivets kan det ibland vara svårt att minnas att det finns böcker bortom kurslitteraturen och alldeles för lätt att bli estetiskt undernärd. Men det är här vi kommer in. Välkommen till ditt kulturella vattenhål i den hektiska jakten på högskolepoäng som annars är studentlivet. Här erbjuds tid till eftertanke, estetiska utlevelser, små som stora perspektiv och – kanske framförallt – en samtida bevakning av det som kulturhänder just här, just nu. Varsågod och slå dig ner.