Presidentval på Eden

- in Nyheter

På tisdag går studentföreningen Lupef i mål med sitt årslånga fördjupningsprojekt om amerikansk politik. Tillsammans med Utrikespolitiska föreningen och Statsvetenskapliga institutionen hålls då valvaka på Eden.

– Vi som har hållit på med det här är supertaggade. Det här projektet är något som vi har jobbat med väldigt länge, valvakan började vi planera redan före sommaren, säger arrangören Kristina Olausson på Lupef, Lunds universitets politiska och ekonomiska förening.

Valvakan, som hålls på Statsvetenskapliga institutionen mellan klockan 18:00 och 22:00, avslutas med en uppföljande paneldebatt dagen efter på samma plats.

 Under året så har vi kunnat lära ut mycket om amerikansk politik, kultur och historia. Detta är slutmomentet, och under valvakan kommer vi att ha olika paneldiskussioner, föredrag, tv-sändningar, säger Kristina Olausson.

Under kvällen kommer bland annat Dag Blank, historiker vid Svenska institutet för nordamerikanska studier vid Uppsala universitet, Susan Hegeman, gäst-professor vid samma universitet och Dick Harrison, professor i historia vid Lunds universitet att medverka.

Hela projektet blev tilldelat 100 000 kronor av Statsvetenskapliga institutionen.

 Vi gjorde projektansökan i december förra året, och eftersom vi ville göra ett lite större projekt så bad vi om extra tillskott, säger Kristina Olausson.

Blir det några pengar kvar efter valvakan?

– Det kan jag inte svara på förrän projektet är avslutat. Jag skulle tippa på att valvakan kostar runt 15 000 kronor, eftersom institutionen bjuder på all mat och på föreläsare från andra håll i världen, säger Kristina Olausson.

Efter valvakan på Eden vandrar studentföreningarna Lupef och Utrikespolitiska föreningen vidare till efterpub på Kalmars nation.

 Den som kommer till valvakan kan få en biljetten dit, säger Kristina Olausson.

 

Fakta

[checklist]

  • Lupef är en politiskt och religiöst obunden programförening och grundades 1993. Föreningen är ideell och riktar sig till alla studenter med ett intresse av politik, ekonomi och samhällsdebatt.
  •  Utrikespolitiska föreningen grundades 1935 och är en politiskt och religiöst obunden förening med syfte att främja debatt och kunskap om utrikespolitik.

[/checklist]

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

You may also like

LU researchers on what Biden will mean to Sweden and the EU

Biden’s election brings high hopes to the EU