Hundkläder och vår i luften

- in Nyheter

Den andra helgen i Bologna lider mot sitt slut och det är på sin plats med en liten helgresumé. I fredags var det ett välkomstparty för Erasmus-studenter och jag gick dit tillsammans med gänget jag träffade dagen innan på info-mötet. Vi inledde afton på en bar för att senare söka oss till klubben där Erasmus-partajet gick av stapeln. Jag fick verkliga flashbacks till högstadie-discon (eller kanske till och med mellanstadie-discon). Folk stod eller satt längs med väggarna och såg allmänt nervösa ut. Nåväl, det fylldes på med folk och vi i mitt gäng dansade och hade kul. Jag och en kanadensisk tjej avslutade afton med en kebab, det var ljuva livet!

Lördagen var ganska dyster, rent väderleksmässigt. Det regnade från det att jag vaknade tills dess att jag gick och lade mig. Man känner sig alltid lite skröplig och svag när vädret är så deppigt. Upplivande var det åtminstone med en lunch i stan med Erasmus-folk. Noterat har jag också gjort att andelen hundar som bär kläder är ofattbart stor. Det gäller främst hundar av den mindre varianten, men ju mindre, desto mer kläder. Stickade, med strass, heltäckande, med eller utan kapuschong… Ja varianterna är många!

Idag har det varit riktigt härligt vårväder och jag och kanadensiskan samt en tjej från Nederländerna bestämde oss för att gå till den största parken som finns att tillgå i Bologna, Giardini della Margherita. Det kändes som hela Bologna var ute och strosade och folk satt i grupper och spelade lite på en gitarr eller provade på årets första joggingtur. Det var vår helt enkelt!