Regn, research och rugby

Det har regnat, åskat och varit konstant oväder i Hongkong de senaste dagarna. Med tanke på de senaste två månadernas sol så vill väl vädergudarna ge igen. En stor fördel med regnet är att det sköljer bort en del smuts och föroreningar som finns på gatorna i alla fall.

Tidigare i morse begav jag mig till det kinesiska visumkontoret och kunde hämta ut mitt visum. Kön till uthämtningen var riktigt mäktig, men när de väl satte in lite mer personal så rullade det byråkratiska maskineriet finfint. Nu kan jag åka till Folkrepubliken två gånger på samma visum. Gott snack.

Annars sliter jag just nu med mini-uppsatser och research papers. Deadline är först nästa vecka, men min familj ska komma på besök då så då vill jag ha så lite som möjligt att göra i skolan. Dessutom ska jag agera tourguide och dra med dem på en massa typiska Hongkong-aktiviteter, så jag håller som bäst på att försöka trixa ihop ett program för dem.

Vår tvättmaskin har för övrigt gått sönder igen, och det var väl sisådär lagom kul att inte ha några rena kläder efter Borneo. Nu har vår hyresvärd löst det genom att låta oss använda ett icke uthyrt rum en våning ner som vår privata tvättstuga. Riktigt skönt att kunna hänga kläderna på tork i ett annat rum och slippa den rumsfuktigheten när man sover. Dessutom blir kläderna faktiskt rena efter en tvätt, även om förvånansvärt mycket tvättmedel ligger kvar i facket efter sköljningen.

Imorgon ska jag gå på Hong Kong Sevens, en stor rugbyturnering som hålls vid Hong Kong Stadium nära Happy Valley. Det är jag och tre kanadicker, och de pratar om att vi måste köpa utklädnader. Tydligen är det kutym att ha maskeradkostym på HK7 och vårt tema verkar bli Sagan om Ringen, men jag hoppas vi ändrar oss till Pirates of Caribbean. Det känns liksom inte lika varmt med piratbyxor jämfört med rustning.

Jag ser också fram emot att få en riktig rugbymatch. Hittills har det bara varit på TV eller genom filmen Invictus från 2009 (därför tror jag att jag ska heja på Sydafrika). Ska bli kul att se om sporten är lika brutal i verkligheten som på skärmen. Dessutom är det en massa events runtomkring och artister som ska spela, så det kan nog bli en riktigt bra fredagskväll.

Resten av helgen ska jag ägna mig åt att plugga, spela volleyboll och eventuellt se en japansk film samt ”Simon och Ekarna” på Hongkongs internationella filmfestival. Kan ju bli hur bra som helst!