Vad ska du bli när du blir stor, Tanja?

- in Nyheter

Jag gick länge och trodde att jag en dag skulle vakna upp och veta exakt vad jag ville bli här i livet, yrkesmässigt, men insåg till sist att det är inte riktigt så det fungerar. Nej, man kan aldrig veta till 100 % att man väljer rätt.

Vilket jag tycker suger, då jag är skiträdd för att göra fel eller ta fel beslut. Men är man rädd för att göra fel, eller ta fel beslut hela tiden, kommer man ingen vart. Jag tror det ligger rätt mycket i det man säger om att man inte ska låta rädslan styra ens val för mycket här i livet. Så jag sökte iallafall slutligen till min framtida utbildning igår. Mitt val vaskade jag fram genom rationalisering, chansning och känsla. Jag ska ej ljuga – jag är fortfarande nervös. Jag är fortfarande ambivalent angående mina val. Det får dock bära eller brista.

Så svaret på ovanstående fråga är: jag ska bli grundlärare för årskurs 4-6.

T.