Åkesson och Ullenhag till Studentafton

- in Nyheter, Studentliv
@Ida Ölmedal

Sverigedemokraternas partiledare ska diskutera invandringspolitik med regeringens integrationsminister den 22 april.

Det är första gången som Sverigedemokraterna gästar Studentafton. Debatten kommer främst att fokusera på asyl- och integrationspolitik.

– Vi tar ofta in önskemål om vilka vi ska bjuda in, och både Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag är personer som önskats av många, säger Emma Modéer Wiking, förman för Studentafton, och fortsätter:

– Det kan komma kritik mot att vi bjudit in Sverigedemokraterna, men Sverigedemokraterna är vårt fjärde största parti och jag ser inga problem med att bjuda in dem till en debatt om frågor som dagligen diskuteras i media.

Emma Modéer Wiking berättar att samtalet är en del av en politikertät vår på Studentafton.

– Eftersom det är val 2014 har vi bestämt att vi inte kommer att bjuda in några politiker från och med hösten 2013 fram till valet. Därför har vi bjudit in alla partier inför våren. Det är viktigt att ha en balans, eftersom vi ofta får kritik när vi bjuder in politiker.

Sverigedemokraterna anklagas ibland för att vara ett främlingsfientligt parti. Hur ser du på det?

– Vi gör inte skillnad mellan våra riksdagspartier. Under en del av aftonen kommer publiken att kunna ställa frågor till Jimmie Åkesson och Erik Ullenhag, så om man vill kan man ta upp sådana frågor då.