Lagbygge med hygge

- in Nyheter
@Annika Skogar

Plötsligt är det vi som ska ta över Lundagård. Vara redaktörer. Ett jobb som kändes ouppnåeligt och magiskt när jag som novisch för tre år sedan försiktigt trampade upp för AF-Borgens trappor för att erbjuda min penna på Sveriges kanske rundaste redaktion.

Kenneth, Carl-Johan och Annika
Kenneth, Carl-Johan och Annika

Det är dock inte förrän den första juli som vi officiellt blir redaktörer. I väntan på det har vi börjat provsitta våra stolar, begripa hur det går till att lägga budget och fundera på vad studenterna egentligen vill läsa om när höstterminen drar igång. Igår bestämde vi oss dock för att jobba med något minst lika viktigt – lära känna varandra och ha hygge.

Den strålande solen, det instängda Lund och Danmarks Meteorologiske Instituts rapport om en vind på fyra sekundmeter förde oss mot Carl-Johans barndomshem på Råå utanför Helsingborg. Med stor entusiasm från mig och Kenneth (som aldrig tidigare befunnit oss på en segelbåt) och en viss nervositet från den gamle sjöscouten Carl-Johan begav vi oss sedan ut till havs.  Jag och Kenneth fick lära oss ropa ”Klart för slag!” och samtidigt dra i diverse rep och till allas förvåning kom vi hela vägen till Hven.

Kvällen ägnades sedan åt att dricka upp Carl-Johans studentexamens-champagne, glömma bort maten och skaffa oss ett motto:

I begränsningen uppstår tingens mångfald.

 

Vid rodret

/ Annika

 

Vind i seglen!
Vind i seglen!

About the author

Annika Skogar var redaktör för Lundagård mellan 2013-15. Hon blev medarbetare på tidningen 2010 och har även varit studentlivskrönikör och uppsatsbloggare.