Universitetet höjer kårstödet

Universitetsstyrelsen beslöt att höja stödet till kårerna till 125 kronor. Trots en avsikt att successivt minska kårstödet ökar nu universitetet det ekonomiska stödet till kårerna.

Som Lundagård skrev inför mötet beslöt Universitetsstyrelsen att höja det ekonomiska stödet från universitetet till kårerna med 66 procent.

– Vi är nöjda med höjningen som klubbades igenom, men för vissa kårer kanske det inte är tillräckligt i ett långsiktigt perspektiv, säger Tora Törnquist, ordförande för Lunds universitets studentkårer och studentrepresentant i Universitetsstyrelsen.

Vad som händer med ett eventuellt nationsstöd återstår att se. Just nu formuleras ett avtal mellan nationerna och universitetet som Universitetsstyrelsen tidigast kan ta ställning till i oktober.

Rektor Per Eriksson fick dessutom i uppdrag att fram till juni 2014 utreda förslag på hur doktorandernas anställningsformer skulle kunna förbättras. I dag arbetar stipendiedoktorander med sämre anställningstrygghet och mindre ersättning än de doktorander som är anställda.