Futuralkarnevalen är i dåtiden

Och så blev alltings början alltings slut. Klockan två i natt hyllades och applåderades karnevalister av andra tusentals karnevalister.

Karnevalen är över. Men inte utan dunder och brak. Under karnevalsavslutningens eufori förpassades framtidens spaningar till nutidens nostalgi. Det var karnevalens sista officiella punkt. Karnevalisterna hoppade, klappade och skrålade med i Seven nation army framför Stora scenen vid Universitetshuset. Det kändes som om folket var där för att fira Sveriges första VM-guld i fotboll. I ett nattsvart Lund tog karnevalskommittén emot pussar, kramar och ett högljutt jubel från karnevalister som samlats.

Helt overkligt
Medan karnevalslåten avrundade och karnevalisterna gungade i takt med musiken, så gick den beryktade karnevalsandan att ta på. Känslorna var många och levande bland karnevalisterna.
Det känns helt overkligt. Det här är liksom ett 15 månader senare ögonblick. Allt jobb som vi har lagt ned och hur kul det har varit. Det är liksom det här det handlar om, alla som är här har gjort karnevalen möjlig, säger kommunikationschef Clara Luthman.
Hur ska du fira i kväll?
– Jag vet inte riktigt, men folk kommer nog fira ganska hårt. Hoppas jag i alla fall. Men klart att jag ska fira. Det här är helt klart det bästa jag varit med om. Att det nu är över är både magiskt och en jäkligt märklig känsla, säger Clara Luthman.
Vad är det sämsta och bästa du varit med om under futuralkarnevalen?
– Det bästa är helt klart att vi lyckats göra det här tillsammans. Här har vi resultatet liksom. Det sämsta var så klart att du regnade under karnevalståget på söndagen, säger Clara Luthman.

Ingen morgondag
När Fanny Ramel uppmanade till att ”Festa, som om det inte finns någon morgondag!” så visste jublet inga gränser. Lundagård misstänker att många följde hennes uppmaning.