”Jag hoppas kunna inspirera och informera”

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Hallå där… Kate Monson, Lundagårds nya studentlivsbloggare.

Vem är du?
– Jag kommer från London och studerar på ett mastersprogram i humanekologi vid Lunds universitet. Den här terminen kommer jag att vara i Oxford och göra praktik på klimatförändringsorganisationen COIN (Climate Outreach and Information Network). För tillfället är jag väldigt intresserad av att upplysa om klimatförändringar på nya sätt, som sträcker sig längre än vetenskapen, och som omfattar mer kreativt tänkande, som exempelvis visuell konst, litteratur och teater.

Vad är du för slags bloggare?
– Först och främst hoppas jag kunna intressera, informera och visa nya tankesätt som inspirerar läsarna och gör dem mer handlingskraftiga när det gäller att komma på hur saker kan göras på annorlunda sätt.
–Jag kommer också att berätta om det jag upptäcker i min nya hemstad, som är den historiska staden Oxford. Staden liknar Lund på många sätt, så det blir intressant att jämföra städernas student- och kulturliv.

Varför bör man läsa din blogg?
– Genom att visa nya perspektiv på ämnen som kan verka svåra och nedslående hoppas jag kunna få läsarna att skratta och tänka till. Men mest skratta. Jag kommer också att dyka ner i så många samhällsprojekt och -aktiviteter jag kan, för att upplysa om bra sätt som internationella studenter kan använda för att bli mer involverade, lära sig nya saker och träffa nya människor, oavsett var de hamnar.

Följ Kate Monson på Studentlivsbloggen här.

Text: Carl-Johan Kullving
Översättning: Maximilian Aleman-Tennell
Först publicerad på www.lundagard.net