Ny vår för Teknologkårens IF

- in Nyheter
@Casper Danielsson

Förra säsongen blev en missräkning för Teknologkårens IF LTH. Nu nysatsar laget. I helgen togs första steget mot att bli Lunds främsta studentfotbollslag när laget vann mot Helsingkrona nation i en träningsmatch.

Teknologkårens IF LTH, TIF, missade förra säsongen division 5 med en hårsmån. Nu satsar laget fullt för att inte upprepa misslyckandet. Med tio nya spelare och ett nytt tränarpar ska laget ta springa genom division 6.
– Vi siktar stenhårt att gå upp till division 5 i år – men det slutar inte där. Vi siktar högre än så, säger TIF:s PR-ansvarige och spelare Filip Strömgren.

Filip Strömgren är mittback i Teknologkårens IF och lagets PR-ansvarige. Foto: Privat
Filip Strömgren är mittback i Teknologkårens IF och lagets PR-ansvarige.
Foto: Privat

TIF och LFC
Teknologkårens IF:s fjolårssäsong liknande Liverpools dito mycket: Laget producerade väldigt många mål framåt, men läckte samtidigt friskt bakåt. Trots flest gjorda mål i serien, slutade TIF till slut på en fjärdeplats. Vad lagets nya tränarpar Roger Jeppsson och Marcus Hanssons behöver jobba på är tydligt.
– Ett fungerande försvarsspel är den sista pusselbiten för att vi ska gå upp, säger Filip Strömgren.
– Tidigare har vi spelat man-mot-man i försvarsspelet, men nu har vi gått över till ett renodlat zonförsvar. Vi bygger vårt spel bakifrån i år – vi har inte börjat titta på anfallsspelet än.

Första Lundaderbyt avklarat
Lagets nye huvudtränare Roger Jeppsson har en bakgrund som division 4-tränare och blev klar för Teknologkårens IF runt årsskiftet. Tillsammans med assisterande tränare Marcus Hansson har duons nya idéer nu börjat sätta sig.

I helgen spelade Teknologkårens IF två träningsmatcher och vann båda. En av vinsterna togs i Lundaderbyt mot Helsingkrona nation.
– Med två nya tränare har vi fått ställa om lite grann. Det är mycket nytt att vänja sig vid. Det var lite skakigt i början, men blev bättre ju längre matchen led, säger Filip Strömgren.

TIF vann med 3-1 och försvarsspelet höll, nästan, tätt.
– Deras mål var offside – det ska sägas. Men annars såg det väldigt bra ut. Detta ser lovande ut inför säsongen, säger Filip Strömgren.

Derby med Hallands nation
Säsongsstarten är bara runt hörnet och Teknologkårens IF premiärspelar mot Rosengård FF den 11 april. Men det viktigaste mötet är inte förrän en månad senare. Onsdagen den 13 maj ställs Teknologkårens IF mot Hallands nation i ett hett Lundaderby på Smörlyckans IP i Lund.
– Det är mötena med Hallands nation som är det bästa med att vi inte gick upp. Nu får vi verkligen veta vilket studentlag som är bäst. Hela Lund kommer att vallfärda till Smörlyckan, skrattar Filip Strömgren.

Fakta

Teknologkårens IF LTH

  • Bildades: 2010
  • Spelar i: Division 6
  • Tränar på: Gunnesbo IP
  • Spelar på: Smörlyckans IP
  • Hemmapremiär: Lördag 18 april