Jodel, lagbygge och efterträdare

- in Nyheter
@Carl-Johan Kullving

Det är intensiva dagar för Sveriges kanske rundaste redaktion.

Förrförra veckan inleddes med en gästföreläsning av Sandra Jakob, som till vardags arbetar som (webb)trafikredaktör på HD-Sydsvenskan. Under drygt två timmar pratade hon om journalistikens framtid, klickhets och hur de arbetar med sina sociala medier. Till föreläsningen hade medarbetare från Radio AF också bjudits in, vilket gjorde frågestunden desto roligare då fler perspektiv på medier lyftes.

Egentligen är det konstigt att vi inte samarbetat mer med Radio AF tidigare om just den här typen av utbildningsföreläsningar, då båda organisationernas medarbetare gillar medier och journalistik. Något att ta med sig till nästa gång.

Förrförra veckan var redaktionen iväg på lagbygge med hygge i Markaryds skogar. Vi pratade framtidsvisioner för Lundagård och vilka organisatoriska utmaningar tidningen står inför. Nu går visserligen vi tre nuvarande redaktörer av till sommaren, men flera idéer kläcktes som vi kanske hinner börja implementera innan dess. Annars blir det något för framtida redaktioner att eventuellt hugga tag i.

Sen hade vi releasefest för nummer 3/2015 och jubileumsbilagan. Denna gång hade vi sittning (vilket i Lundagårdssammanhang senast hände våren 2011). Det var mycket sång och uppskattat av medarbetarna.

Från 1 juli leds tidningen Lundagård av Virve Ivarsson, Tove Nordén och Casper Danielsson.  Foto: Jonas Jacobson
Från 1 juli leds tidningen Lundagård av Virve Ivarsson, Tove Nordén och Casper Danielsson.

Foto: Jonas Jacobson

Efter releasefesten blev det måndag och dags för LUS-valting. Efter lite lokalproblem så kunde utfrågningen och röstandet börja. De nominerade skötte sig galant, så nu har jag, Annika och Kenneth fått efterträdare! Casper, Virve och Tove är deras namn, och vilka de är kan du läsa här och här.

De senaste veckorna har en ny app kommit till Lund. Jag pratar om Jodel – ett klotterplank för främst studenter att skriva av sig på. Reporter Casper Danielsson var snabb på bollen och lyckades hitta nyheten om Parentesens uteblivna Siste april-firande. Ytterligare ett sätt för oss att vara nära våra läsare.

Imorgon är det dags för Siste april, och de senaste tre dagarna har nyhetsrapporteringen i stort sett inte handlat om något annat. Vi kommer ha tre fotografer och två reportrar som täcker delar av Kvalborg, Siste april och Rektorsuppvaktningen – så se fram emot många bildspel under helgen.

/ Carl-Johan, webbredaktör

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.