”Vi är öppna för det mesta”

- in Nyheter
@Sofia Fritze

Hallå där…  Johan Stenström, professor i litteraturvetenskap och en av initiativtagarna till Lunds universitets jubileumstext-tävling. 

Vem är du?
– Jag är professor  i litteraturvetenskap vid Lunds universitet. Jag var även med och startade författarskolan i Lund och var sen verksam där i tio år.

Du tillsammans med en jury anordnar en tävling, berätta om den!
– I samband med att Lunds universitet firar sitt 350-års jubileum kommer ett nykomponerat musikverk, signerat Hans Gfors, att framföras. Vi efterlyser därför en text som kan komplettera musiken. Ge den mer spets och lyfta den till nya höjder. Vi är öppna för det mesta – en ren tonsättning, recitation eller något annat kreativt är välkommet.
– Juryn kommer bestå
av flera tungviktare från universitetet. Bland annat Katarina Bernhardsson, fil. doktor i litteraturvetenskap och före detta redaktör för Lundagård och Göran Bexell, tidigare universitetsrektor och ordförande i Jubileumskommittén.

Varför har ni valt att göra en tävling av detta?
– Vi kände att vi vill bredda oss och nå ut till en större massa. Vi hoppas genom tävlingen få många engagerade och få in bra bidrag.

Vem kan vara med och tävla?
– Målgruppen är givetvis studenter med skrivarambition men vad de har för akademisk bakgrund spelar ingen roll! Retoriker, litteraturvetare eller doktorander alla är välkomna att lämna in ett bidrag. Ingen musikalisk bakgrund eller utbildning krävs.

När får vi lyssna på resultatet?
– Premiären kommer ske någon gång mitt i firandet i början av januari 2017 som det ser ut nu.

  • Vill du vara med och tävla skickar du in ditt bidrag i ett kuvert (utan avsändare) och i detta kuvert lägger du sedan ett nytt, förseglad kuvert, som innehåller dina kontaktuppgifter.
  • Bidraget ska skickas in senast måndagen den 31 augusti 2015 till Göran Bexell, Pufendorf-institutet, Lunds universitet, Box 117, 221 00 Lund.
  • Har du frågor om tävlingen kan du skicka dessa till johan.stenstrom@litt.lu.se