Dag 9: Sista första skoldagen

- in Nyheter

Första dagen på skolan. Sista terminen på CSN. Läraren busar med studentrådsrepresentaterna. ”Det heter kurs, inte klass!”. ”Det är ett universitet, inte en skola!”. De klarar häcklandet galant. ”Har ni hört talas om kåren?”. Jag ska läsa filosofi nu. Hela min tid i Lund har jag spenderat på filosofen (pga skäl, men även anledningar, tillhör kognitionsvetenskap den filosofiska fakulteten). Jag sitter i kårens styrelse. Tjejen bredvid mig försöker få eduroam att fungera. Jag hjälper. Det fungerar inte ändå. Eller rättare sagt, det fungerar precis lika inte som det brukar. Hon kommer klara sig bra.

Träffar en gammal kursare och fikar efteråt. Han har barn och funderar på att flytta ut på landet i en stuga. Bli bonde. Men samtidigt läser han en entreprenörskurs. Vi har sedan tidigare en idé om att starta ett företag. Han kan inte uttala ordet ”entreprenör” pga skånska. Kan bli bra.

20150831 Tobbeblogg (TB)

Som tjänsteman är det min plikt och stora ära att sitta i inskrivningen på nationen. Idag gör jag detta för första gången. Det är människor jag känner där. Alla är trevliga. Jag trivs här. Det finns gratis kaffe. Blir lite fundersam när alla som kommer in redan tidigare har varit med i nationen någon gång. Är det någon form av avancerad skatteplanering att folk går ur och in i nationen? Har vi aldrig nya medlemmar på riktigt?

Har en timma på mig innan det är dags för balrådsmöte på nationen. Tur att jag bor på nationen. Tur även att Lukas har lagat mat. Äter. Tillbaka på nationen. Lång dag. Vi går igenom min design för anmodningarna. Behöver bara göra smärre ändringar. Vi bestämmer att temat på kickoffen ska vara ”fulla djur”.