Möten med giganter

- in Nyheter
@Marcus Bornlid Lesseur

Okej, jag kan lika gärna erkänna att jag, trots idoga försök att lokalisera honom, inte har pratat hårvård med Klas Östergren. Än. Men skam den som ger sig.

Detta till trots: min första dag på Bokmässan har inte varit rakt igenom misslyckad. Sprang på Judith Kieros, skapare av rummet.se, och pratade lite om hennes upplevelse av mässan. Hon svarade att hon inte har sett så mycket av den, eftersom hon har varit upptagen med att agera försäljare för en tidning som jag inte minns namnet på, men stämningen i hennes monter ska visst vara något alldeles extra. Hon delade även med sig av lite skvaller från gårdagens Natur & Kultur-efterfest, som enligt henne var ett under av desperation och sexuella spänningar, med hånglande medelålders par utspridda lite varstans i lokalen. Detta förvånade henne. Men kanske är detta kännetecknade för kulturarbetare i största allmänhet, funderade hon.

Lyckades även haffa Martina Montelius för en något ”frispråkig” intervju, som kommer dyka upp i det här forumet under kvällen, om inte ”saker kommer i vägen”. Annars får ni den serverad i morgon.
Till min stora grämelse råkade jag kanske, möjligtvis, jag vet inte, göra bort mig inför P.O. Enquist förut, dvs en av de Kulturmän som jag har hyst stora förhoppningar om att etablera en intuitiv och vacker relation med. Det var när jag vandrade runt i godan ro med Litteraturvetar-Mattias som den minst fyra meter långa norrlänningen tornade upp sig i folkmyllret, som jag fick feeling och RUSADE fram och frågade om jag kunde boka in en femminuters intervju med honom under mässan. Han verkade först lite tveksam och frågade hur lång tid det skulle ta, varpå jag svarade att det berodde på honom, att vi kunde prata hur länge som helst, vilket föranledde att han lutade sig ned några meter, gav mig en skeptisk blick och genmälde: ”Men du sa att det bara skulle ta fem minuter?” Hög på adrenalin som jag var började jag sedan babbla på om att ”visst, fem minuter skulle vara bra, MEN har han tid att prata längre än så skulle även det vara JÄTTEBRA”, osv, osv. När jag väl tystnat är tittar han, uppfattar jag det som, ytterst menade mot Litteraturvetar-Mattias. Det var jobbigt.

Men HURSOMHELST, en intervju med P.O. bokades i alla fall in. Så i morgon får jag vinnlägga mig om att släta över det eventuellt förvirrade intryck jag gjort på honom. Hej.
/Marcus